Zo kom je uit de vicieuze cirkel

Bij een gezonde leefstijl zijn twee onderdelen belangrijk: voeding en beweging. Natuurlijk zijn leuk werk, een gezonde financiële situatie, voldoende ontspanning en gezonde relaties ook belangrijk maar voor nu concentreer ik me op voeding en beweging. Als je wilt afvallen is je resultaat voor 70% uit voeding en voor 30% uit beweging te halen. Toch zet het sporten meer in gang. Als je hebt gesport maak je endorfines vrij, een natuurlijke drug en heb je minder behoefte aan ongezonde snacks en je hebt meer energie.

Kortom, de vicieuze cirkel van weinig beweging, suf op de bank zitten en te veel snoepen is vervangen door de gezonde cirkel met beweging en verstandige eetkeuzen.

De tip die ik je wil geven als je wilt afvallen: put jezelf niet uit met een langdurige training waardoor je daarna nauwelijks nog energie hebt maar verdeel je beweegmomenten over de week en dag. De circuittraining van Fit4lady is daar een mooi voorbeeld van. Kort en intensief en daarna kun je de dag of avond met volle energie aan. Je hebt zin om nog meer te bewegen en dat is wat we willen! Want een uur beulen op de sportschool en de rest van de dag uitgeput tot weinig beweging komen, dat zet geen zoden aan de dijk.

Een goede training (inclusief krachttraining!) zet je vetverbranding op gang en als je daarna lekker actief blijft heb je daar de hele dag profijt van.

Hoeveel beweging heb jij op een dag?

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!