Sporten met Reumatoïde artritis

Ook met een blessure of fysieke aandoening sporten?

Bij Fit4lady draait alles om ondersteuning, motivatie en het bieden van een veilige omgeving voor vrouwen om aan hun gezondheid en fitness te werken. Het verhaal van Louisa is een inspirerend voorbeeld van hoe toegewijde begeleiding en vastberadenheid kunnen leiden tot een grote verandering, zelfs met een gezondheidsuitdaging zoals reumatoïde artritis.

Louisa heeft reumatoïde artritis. Constante ontstekingen en slijtage van gewrichten bezorgen haar intense pijn en vermoeidheid. Met medicatie, waaronder prednison, morfine en paracetamol, staat ze voor een voortdurende strijd tegen de pijn. Louisa is moeder van 3 kinderen.

Vastberaden haar levensstijl te veranderen 

Niet alleen fysieke uitdagingen confronteerden Louisa. De pijn en beperkingen hadden ook invloed op haar mentale welzijn, leidend tot eetbuien, afhankelijkheid van medicijnen en uiteindelijk zelfs een depressie.

Sporten kwam op de achtergrond: ze wilde wel, maar het was een strijd. Ze voelde zich sloom en kwam aan door de eetbuien. Louisa ontdekte dat ze suikermoe werd.

Tot ze genoeg had van haar situatie. Vastberaden om haar levensstijl te veranderen, stopte ze abrupt met haar medicatie, ondanks de moeilijkheden. Louisa onderging een maagverkleining en begon weer met sporten.

Haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben vruchten afgeworpen. Ze verloor 37 kilo en is nu medicijnvrij. Louisa voelt zich sterker en beter dan ooit tevoren

Warmte en begrip

Bij Fit4lady vond Louisa niet alleen een plek om te sporten, maar ook een gezellige club met warme, begripvolle en motiverende coaches die haar steunden naar haar sportieve en gezonde doelen. De begeleiding bij het sporten, coachingsgesprekken en haar vooruitgang motiveerden haar enorm.

Franchise-onderneemster Sjoukje Westra van een van de Fit4lady clubs was onder de indruk van Louisa's ongelooflijke doorzettingsvermogen en moed om haar medicatie te stoppen en te werken aan een gezondere levensstijl. Sjoukje: "Het is een inspirerend verhaal voor anderen die soortgelijke uitdagingen tegenkomen!"

Ontdek ook de kracht van Fit4lady

Het verhaal van Louisa benadrukt niet alleen de kracht van vastberadenheid en doorzettingsvermogen, maar ook de onschatbare waarde van een goede sportcoach die oog heeft voor jou en voor jouw doelen. Bij Fit4lady voel je je altijd welkom. Je sportcoach begroet je bij naam en motiveert en inspireert je. En zet vaak net even dat stukje aan, waardoor jij het beste uit je training haalt.

Bij Fit4lady zien we veel inspirerende vrouwen die bewegen naar een gezonde leefstijl, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen op hun pad. Als sportcoach delen we dan ook graag hun verhalen.

Probeer het uit met een gratis proefles!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*