Omdat fitte vrouwen belangrijk zijn

Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby. Met jouw bloed redt en verbetert Sanquin levens. Daarom vinden wij het belangrijk om onze leden enthousiast te maken om bloeddonor te worden van Sanquin.

Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs.

Bloed is erg belangrijk voor ons lichaam, maar we kunnen er wat van missen. Het lichaam maakt gelukkig weer bloed aan en herstelt.

Bij een bloeddonatie geef je 500 ml bloed. Om vervolgens goed te kunnen herstellen moet er voor vrouwen tussen twee bloeddonaties daarom minimaal 122 dagen (4 maanden zitten). De hersteltijd na een bloeddonatie is voor vrouwen langer dan voor mannen.

“Fit4lady vrouwen blijken ideale bloeddonors te zijn,” aan het woord is Patty van Alebeek, franchise-eigenaar van Fit4lady. “Door onze kracht- en cardiotraining van 30 minuten zijn de bloedwaardes van onze Fit4lady leden uitstekend. Sanquin waardeert onze fitte vrouwen enorm.

Het bloed afnemen duurt 10 minuten. Tijdens je afspraak stelt de Sanquin medewerker wat medische vragen, meet men onder andere je bloeddruk en daarna kun je iets eten en/of drinken in het donorcafé. Na een uurtje sta je weer buiten.

Wij zijn er trots op dat we al zoveel jaren zoveel fitte bloeddonors hebben kunnen leveren aan Sanquin en hopen het nog jaren te kunnen blijven doen!"

Ook fit worden? Probeer het gratis!

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*