Sportschool met Oog voor Diabetes

Ook jij kunt bij Fit4lady sporten

Om sporten onder diabetes patiënten te bevorderen heeft Diabetesvereniging Nederland (DVN) het keurmerk 'Sportschool met Oog voor Diabetes' ontwikkeld. Het wordt gegeven aan sportscholen waar de sportcoaches precies weten hoe ze iemand met diabetes kunnen begeleiden en coachen.

Fit4lady heeft dit keurmerk en is er bijzonder trots op! Het keurmerk geeft een veilig gevoel en verlaagt de drempel. 

Ervaringen van onze leden lezen?

Bijscholing

Voor zorgverleners als huisartsen en diëtisten is het ook fijn dat zij kunnen doorverwijzen naar een sportschool met Oog voor Diabetes. En wel een sportschool speciaal voor vrouwen.

Zo maakt Fit4lady de wereld van een diabetespatiënt een stuk prettiger, fitter en vitaler. Sportcoaches en franchise-ondernemers volgden een cursus over diabetes en volgen ook de bijscholingen. 

“Een mooi moment,” zegt Margret Koster van Fit4lady Grootebroek. “Sporten is belangrijk voor iedereen, zeker voor mensen met diabetes. Met eigen ogen heb ik gezien dat patiënten zich door het sporten fitter voelen en zelfs minder tot geen medicijnen meer gebruiken.”

Jaarlijkse acties

Behalve scholing en bijscholing houdt Fit4lady landelijk een jaarlijkse Suiker Challenge om vrouwen bewust te maken van de toevoegingen in zogenaamd gezonde, voorverpakte en voorbereide, producten. Op een speelse manier zorgt een bewuste voedingskeuze voor wat gewichtsverlies en meer energie!

Lokaal worden initiatieven ondersteund, zoals deze Nationale Diabetes Challenge met Fit4lady Hillegom en Healthy Hillegom in samenwerking met huisartsen in Hillegom. 

Fit4lady zelf proberen?
Door sporten hoef ik minder medicijnen te gebruiken! - Inge

Inge kreeg in 2012 de diagnose Diabetes 2. Na een proefles en aanpassing in haar eetpatroon kreeg ze haar suiker Hba1C omlaag. Het ging lekker, maar toen kreeg ze een paar grote tegenvallers: een beenbreuk en een herniaoperatie. Het lukt haar niet meer om gemotiveerd te blijven.

"Ik stond op het punt om op te zeggen. Mijn sportcoach voorkwam dat ik het bijltje erbij neergooide. Ze hielp me om de 'grote' drempel weg te nemen en weer te starten.

En toen ... goed nieuws over mijn suiker! Ik mocht mijn insuline medicatie gaan afbouwen. Het ging zo goed dat ik inmiddels met insuline spuiten ben gestopt. Volgend doel is de pillen halveren. Ook ben ik al flink afgevallen. Ik voel mij goed, niet meer futloos of moe. Ik train 2 x per week intensief en geniet van de goede begeleiding en m'n gezellige medesporters. Ik ben blij dat ik toch ben doorgegaan"

Inge sport bij Fit4lady

Ook bij Fit4lady sporten?

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*