Omdat een vrouwenhart klopt

Jouw hart sterker laten kloppen?

Sinds 2015 brengt Fit4lady vrouwen in beweging voor de Hartstichting met een  fondsenwerving actie voor meer onderzoek naar het vrouwenhart. 

De symptomen van hart- en vaatproblemen bij vrouwen zijn namelijk veel minder duidelijk. Vele jaren waren hart- en vaatziekten bij vrouwen doodsoorzaak nummer 1. 

Met onderzoek hoopt de Hartstichting de harten gezonder te maken en in de toekomst zelfs te genezen. 

Beweging, ontspanning en gezonde voeding zijn de drie belangrijkste pijlers om de risico’s te verkleinen.

In actie voor het vrouwenhart

Inmiddels heeft Fit4lady samen met haar leden meer dan 100.000 euro opgehaald voor de Hartstichting. Hier zijn onderzoeken naar het vrouwenhart mee gefinancierd. Bij bijna alle clubs (of in de directe omgeving van de Fit4lady club) een AED geplaatst om snel hulp ter plaatse bij een hartstilstand te kunnen verlenen. En er zijn bloeddruk meetpunten ingericht om sneller problemen met hart- en bloedvaten te signaleren.

Ervaringsverhalen van onze leden lezen?
Fit4lady kan helpen om het vrouwenhart in beweging te houden

Hart- en vaatziekten riskanter bij vrouwen

Signalering van hart- en vaatproblemen bij vrouwen is vaak erg moeilijk. De symptomen zijn vaak heel verschillend bij vrouwen en lijken vaak op hormonale klachten.

“Toch kan Fit4lady vrouwen hier enorm bij helpen,” aan het woord is Patty van Alebeek, franchise-eigenaar van Fit4lady. “Wij weten hoe druk vrouwen het hebben en hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl op te bouwen. Het trainingscircuit van Fit4lady biedt een kracht- en cardiotraining van 30 minuten. Een complete workout, waarbij alle spiergroepen èn de conditie op een efficiënte en leuke manier aan bod komen.

Het is bovendien geschikt voor iedere vrouw, ongeacht leeftijd of conditie. Ook vrouwen die aangepast moeten sporten, kunnen bij ons terecht. Juist voor deze groep is het belangrijk om in beweging te blijven.

Met onze uitdagende acties hopen we steeds meer vrouwen in beweging te krijgen en het vrouwenhart hiermee te helpen. Want een gezonde fitte vrouw heeft ook een goede invloed op haar omgeving, zoals haar gezin, collega's en vriendengroep!"

Ook je hart laten kloppen?

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*