Vrouwen helpen naar meer zelfvertrouwen: wat een topjob!

Ook zin om te leren coachen?

Meet & Greet met Marieke (43)

Mijn naam is Marieke, ik ben sportcoach bij Fit4lady Hoorn sinds 2022. 

Ik ben invalcoach en heb geen specifieke dagen in ons rooster.

Ik ben moeder van 3 kinderen en werk naast mijn baan bij Fit4lady ook 24 uur bij de afdeling Inkoop van Gemeente Hoorn.


Na kinderen weer in shape

"Als kind deed ik aan zwemmen en turnen. Als tiener tenniste ik en zat op streetdance. Later ben ik aan fitness, bodyshape en aerobics gaan doen. 

Toen ik kinderen kreeg heb ik een tijd niet gesport, wel aan yoga gedaan. Maar op een gegeven moment kriebelde het weer en kwam ik bij Fit4lady terecht. Ik vond het direct leuk en ik merkte dat ik weer in shape kwam."

Mijn kinderen hadden zwemles in het zwembad, vlak onder de club van Fit4lady. Ik meldde mij online aan voor een proefles

Het Fit4lady-concept werkt écht

"De korte tijd die je nodig hebt voor een complete workout, geen vaste tijden, de afwisseling van kracht en conditietraining én het contact met andere vrouwen. Dat vind ik echt de kracht van Fit4lady.

Ik werd 2 keer gevraagd of ik misschien sportcoach wilde zijn bij Fit4lady. In eerste instantie dacht ik dat het teveel zou zijn naast mijn andere baan, want ik was net 3 dagen gaan werken in plaats van 4. 

Toen kwam de vraag of ik niet als invalcoach aan de slag wilde en dat zag ik wel zitten. Zo kan ik het zelf indelen."

Hoe ging het werken als sportcoach bij Fit4lady?

"Ik vond het eerst wel heel spannend. Voor een groep staan is eigenlijk niks voor mij. Maar de combinatie met sport maakt het makkelijker. 

Het is ook goed voor mij om daar wat relaxter in te worden. En dat lukt ook. Ik wist in het begin niet of ik wel fit genoeg zou zijn om 4 uur lang te coachen.

Gelukkig werd ik goed begeleid door onze sportcoach Lisa om hier een weg in te vinden. En omdat ik zelf al trainde bij Fit4lady wist ik wel ongeveer wat ik kon verwachten en kende ik mijn collega coaches al."Werken in een goed en leuk team

"Werken in ons leuke team vind het leukste aan mijn job. We staan voor elkaar klaar en weten wat we aan elkaar hebben. We doen ook regelmatig iets leuks samen. En natuurlijk het contact met de leden die je steeds beter leert kennen. Als ze je bedanken na een training is heel leuk. 

Soms ben je een luisterend oor. Je kunt dames gerichter coachen als je hun verhaal kent. Dames die onzeker zijn en dan mee krijgen met de workout vind ik ook altijd erg leuk. Je ziet mensen veranderen van hun eerste les naar steeds vaker trainen. Ze worden sterker en krijgen meer zelfvertrouwen. Verder hebben we veel lol en doe ik graag mee met de les. 

Soms moet je sterk in je schoenen staan, niet iedereen is meegaand en makkelijk in de omgang. In Westfriesland zijn mensen direct en mondig. Maar ik kom hier zelf ook vandaan en heb genoeg werk- en levenservaring om hier goed mee om te gaan. Een gesprekje doet al veel. Vaak is een houding niet de ware aard van het beestje."


Mooie balans tussen werk en privé

"Mijn ambities? Op dit moment ben ik tevreden met de balans werk/privé. Met drie kinderen en mijn andere baan is het mooi zoals het is. En wie weet wat de toekomst brengt. Dat ik nu sportcoach zou zijn had ik ook nooit bedacht."

Denk je er ook over of sportcoach iets voor jou is? Marieke heeft een mooi advies: "Als ik het kan, kan jij het ook! Onze sportcoach Trudy zei dit destijds tegen mij en dat is gewoon waar.

Ik ben blij dat ik een paar jaar geleden de stap heb gezet om lid te worden. Ik zou het niet meer willen missen."


Marieke, 43 jaar, sportcoach bij Fit4lady Hoorn


Ook solliciteren?
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*