Sporten werkt

Twaalf jaar geleden kreeg Hanneke (51, lid Fit4lady Grootebroek) de diagnose Diabetes type 2. Het veranderde haar leven in alle opzichten, ook qua sporten. “In het begin heb je geen idee welke invloed sporten op je lijf zal hebben. Veroorzaakt het een te hoge bloedsuiker (hyper) of juist een te lage bloedsuiker (hypo)? De enige manier om daar achter te komen was het te gaan doen. Maar dat durfde ik niet.”

Marokko
Hanneke ging op internet op onderzoek uit en kwam een krantenartikel tegen van de ‘Bas van de Goor Foundation’. “De oud-volleyballer deed daarin een oproep aan mensen met diabetes om met hem het Atlasgebergte in Marokko te gaan beklimmen om zo de positieve effecten van sport en bewegen op diabetes patiënten te laten zien en te laten ervaren. Ik werd enthousiast, schreef me in en werd uitgekozen.”

De beklimming veranderde haar leven. Ze leerde dat sporten en bewegen gunstige effecten hebben. “In mijn geval betekende het dat ik minder medicatie nodig had, omdat mijn bloedsuikers daalden. Ik leerde dat sporten een investering is in jezelf en dat je er in alle opzichten beter van wordt.”

Doodeng
Toch snapt ze dat haar ervaring niet altijd voldoende is om andere patiënten over te halen om ook te gaan sporten. “Sporten met diabetes is doodeng, dat vond ik ook. Er kan tenslotte van alles gebeuren. Een veilige omgeving is letterlijk van levensbelang. En die omgeving is er wanneer er professionals rondlopen met de juiste kennis en die kunnen handelen indien nodig.”

“Daarom ben ik ook zo super blij en trots dat Diabetesvereniging Nederland (DVN) hun keurmerk heeft uitgereikt aan Fit4lady. Als geen ander weet ik hoe fijn het is te kunnen bewegen in een veilige omgeving. Ik gun dit iedereen en hoop vurig dat het een drempel wegneemt en er nog meer vrouwen met diabetes net als ik gaan sporten bij Fit4lady!”

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!