Sporten tegen somberheid werkt

De huisarts adviseerde Annemarie om medicijnen te gaan gebruiken tegen depressieve gevoelens. Ze heeft last van sombere stemmingen. Ook kwam ze haar bed met veel moeite uit om naar haar werk te gaan. Eenmaal op haar werk ging het wel maar het bleef lastig. En dan die eetbuien om haar somberheid te dempen. Ook dit hielp niet op de lange termijn…

Sporten om somberheid tegen te gaan 

Annemarie ging sporten, dat zou wel helpen had haar omgeving geadviseerd. En inderdaad, dat ging goed. In het begin nog wat aarzelend; “kan ik het wel, vind ik het wel leuk..? Hoe vind ik een goed patroon?” Met de begeleiding van de aardige trainsters van haar sportschool ging het prima.

Met pensioen en lockdown

Ze ging met vervroegd pensioen en toen kwam de lockdown. Sportscholen dicht en ze voelde zich meteen al minder fit en vrolijk. “Nu pas merk ik hoe goed het sporten mij doet. En hoe ik het mis”. Het fietstochtje naar de club, de leuke workout, het ontmoeten van andere leuke vrouwen, de progressie kunnen volgen, alles viel weg. Thuis trainen voor een ipad is wel een alternatief maar niet om lang vol te houden. Ze zakte weg en werd weer somberder.

Zetje nodig van haar coach

Bij de heropening stond ze ook niet meteen in de startblokken. De motivatie om het sporten weer op te pakken was er nog niet. Dus toen haar sportcoach van haar sportschool haar belde om haar weer uit te nodigen had ze echt een zetje nodig. “Ik weet het niet hoor. Nou ja, ik probeer het wel!”. 

Nu de sportschool volop open is, viel het op. “Annemarie, wat leuk, je bent er alweer. 3x per week en soms een 4e keer.  En wat zie je er goed uit! Mooie houding, strak lichaam!” Ze traint goed, gefocust en met een stralende lach voert ze de oefeningen perfect uit.

Ik sport dus ik voel mij goed

“Dit is echt het beste dat mij is overkomen. Ik sport met regelmaat, voel me superfit en mijn sombere buien verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het valt iedereen op. Mijn kinderen, mijn man en de huisarts. Ik stop hier nooit meer mee. Ik moet wel een goed ritme houden van minimaal 2 x per week. Hoe vaker ik ga, hoe beter ik mij voel”. 

Win win win situatie. Doordat Annemarie Is gaan sporten is ze niet alleen zelf een ander mens geworden, ook haar omgeving profiteert daarvan mee. 

De sportschool als plek voor plezierig fit worden

Een goede sportschool heeft oog voor de doelen van haar leden en oprechte interesse in progressie of motivatiedips. Regelmatig worden de vorderingen bijgehouden en nog beter is als de sporter haar eigen voortgang en trainingen volgt in bijvoorbeeld een App of smartwatch. 

Ook eens ervaren of jij je fitter en blijer voelt na een Fit4lady workout? Vraag hier je gratis proefles aan. We kijken uit naar je komst!

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!