Sporten als je net bevallen bent. Hoe pak je draad weer op?

Even tot jezelf komen. Jezelf weer fitter voelen. En misschien een paar kilo afvallen. Allemaal wensen die we vaak voorbij horen komen in de sportschool. Waarom? Omdat we een trainingsprogramma speciaal ontwikkeld hebben voor jonge moeders: “Mama in Shape”.

Denk jij er ook over om weer te gaan sporten? Dan geven we hier een paar tips voor de sportende moeder:

Tip 1: Doe rustig aan

Begin rustig aan met je trainingen. Zorg er voor dat je niet buiten adem raakt. Het gaat er in eerste instantie om dat je weer soepel wordt, wat conditie opbouwt en je vooral jouw lichaam tijd geeft om te herstellen.

Tip 2: Luister naar je lichaam

Luister altijd naar je herstellende lichaam. Houd rekening met eventueel wat zwangerschapskilo’s, deze kunnen de kans op blessures vergroten. Je gewrichtsbanden zijn gedurende je zwangerschap ook minder sterk geworden, waardoor je spieren meer moeten opvangen. Bovendien is je conditie nog niet zoals enkele maanden geleden. Kortom: luister naar je lichaam. Deze is nog herstellende, dus zal je vertellen wat je wel kunt en wat je beter nog even kunt laten.

Tip 3: Train je schuine buikspieren, heb geduld met de rechte buikspieren

De schuine buikspieren mag je eigenlijk vanaf dag 1 na de bevalling weer trainen. De schuine buikspieren zijn het belangrijkst bij het stabiliseren en om rugklachten aan te pakken. De rechte buikspieren pas na 6-10 weken na de bevalling. Wanneer je op de rug ligt en je hoofd optilt en er komt een bolling uit je buik of je voelt een “kier” dan is je hechting van de beide buikspieren aan elkaar nog niet helemaal op orde. Pas wanneer dit niet meer zichtbaar is mag je de rechte buikspieren gaan trainen.

Tip 4: Pas op met lijnen

Gezond eten is een absolute must, maar gelijk een streng dieet gaan volgen is niet verstandig. Je lichaam is nog volop aan het herstellen en je lichaam heeft heel veel bouwstoffen, vitaminen en mineralen nodig. Zeker als je borstvoeding geeft, maar ook zonder borstvoeding, is gezond en voedzaam eten belangrijk. Maar focus hier ook vooral op gezondheid en niet op afvallen. Ontzwangeren kan langer dan 9 maanden duren, dus weest niet verontrust als je na 5 maanden nog niet veel bent afgevallen. Veel vis, vlees, brood, aardappels, groenten, fruit, vezels en vitaminen dus!

Het Mama in Shape programma
Fit4lady heeft een speciaal programma voor jonge moeders. Sporten gericht op je lekkerder in je vel zitten. De perfecte opstap naar een sportief, fitter en misschien ook slanker leven. Het programma duurt 8 weken en kost € 95,-. Je krijgt daarvoor een individuele sportbegeleiding van onze coaches, een aangepast en bewezen sportprogramma en natuurlijk de kwaliteit die je van Fit4lady mag verwachten.

Interesse? Vraag om meer informatie via onderstaand formulier

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!