Alles wat jij moet weten over gezond afvallen!

Afvallen, het is een onderwerp waar heel de wereld soms mee bezig lijkt te zijn. Maar, het is ook een onderwerp waar veel misvattingen over bestaan, waar je makkelijk de fout mee ingaat en waar je afgestraft kan worden als je de bochten probeert af te snijden en de kantjes er vanaf loopt. Er is zo ontzettend veel te leren over gezond afvallen. Bij Fit4lady doen we daarom onze uiterste best om jou alles te leren wat er te leren valt over gezond afvallen!

Heb jij al eens een crashdieet gevolgd maar zag je niet de gewenste resultaten? Zeg jij ieder nieuwjaar ”Dit wordt het jaar waarin ik vijf kilo af ga vallen, stop met roken, gezond ga eten, minder alcohol ga drinken en voldoende ga bewegen!” Terwijl je vervolgens aan het einde van het jaar moet concluderen dat het toch niet helemaal gelukt is? Heb jij je weleens ingeschreven bij een sportschool, waar je vol goede moed binnenstapte maar waar je na drie weken amper nog kwam?

Het zijn allemaal bekende situaties, je ziet ze vast vaak voorbij komen. Is het niet bij jezelf, dan wel bij een van je vrienden, familieleden of collega’s. We spreken allemaal onze goede intenties weleens uit om er vervolgens weinig mee te doen, of om het vervolgens niet optimaal te doen waarna we het vroegtijdig opgeven. Eeuwig zonde. Daarom gaan wij je volledig helpen, begeleiden, informeren en motiveren zodat je nu écht eens een vliegende start maakt. Niet alleen dat, je gaat het ook volhouden, je gaat het geweldig vinden en je gaat echt resultaten zien! Tijd om gezond af te vallen. Maar, hoe ziet zo’n traject richting een duurzaam leven, gewichtsbehoud, afvallen en fit worden er nu eigenlijk uit? Nou, zo dus:

  1. Leer over afvallen en weet waar je aan begint
  2. Motiveer jezelf, maak de keuze en ga er ook echt voor
  3. Voorkom dat je deze veelgemaakte fouten maakt
  4. Eet gezond, eet goed, eet puur!
  5. Begin met sporten
  6. Blijf het volhouden
  7. Ga voor de levensstijl die jouw lichaam verdient

1. Leer over afvallen en weet waar je aan begint

Het leren over afvallen, gezond leven, motivatie is een belangrijke eerste stap. Jij constateert iets waar je ongelukkig van wordt. Misschien ben je futloos, een beetje te zwaar en misschien zie jij er tegenop om de bikini in de zomer weer voor het eerst uit de kast te trekken. Begin met het vinden van goede bronnen. Bij Fit4lady schrijven wij bijvoorbeeld e-books, blogs, nieuwsbrieven en grote kennisartikelen. Zo ben jij op de hoogte over de meest recente ontwikkelingen en over waar de hele Fit4lady community mee te maken heeft. Besef dat je niet alleen bent, en leer samen meer over gezond afvallen. Een goede voorbereiding is cruciaal.

Download bijvoorbeeld eens ons Fit4lady Lifestyleboekje! Daarmee heb je altijd een handige bron bij je! Lees het op je telefoon, computer of e-reader en herinner je continu aan wat belangrijk is! Volg ons ook op Facebook en blijf op de hoogte. Nog een tip van ons: lees eens onze blogs ‘Gezond afvallen? Vergeet deze 5 don’ts en kies voor deze 5 do’s.‘ en ‘3 dingen die jij nog niet wist over afvallen én sporten.’

2. Motiveer jezelf, maak de keuze en ga er ook echt voor

Afvallen, je moet het eigenlijk echt intrinsiek willen. Als je het doet omdat iemand tegen je zegt dat je het moet doen, heb je een grote kans dat je vroegtijdig stopt. Jij moet het willen, we kunnen het niet duidelijk genoeg maken. Het moet echt uit jezelf komen. Moeilijk? Ja, misschien wel, daarom zijn er veel tips, trucjes en manieren van hulp om je dat steuntje in de rug te geven. Lees bijvoorbeeld eens onze tips in de blog ‘Vijf tips om sporten leuker te maken en het langer vol te houden.’ Daarnaast zijn er mogelijk realisatiemomenten waarop je bedenkt dat het nu echt tijd is om te gaan sporten. Misschien heb je wel klachten door thuiswerken, of heb je gelezen over wat het gevaar van te veel buikvet is. Pak deze momenten aan, en denk eraan als je de stap gaat zetten richting een gezonder leven.

3. Voorkom dat je deze veelgemaakte fouten maakt

Er gaat veel mis op het gebied van afvallen. Maar, dat komt niet alleen door jou. Helemaal niet zelfs! zo zijn dit de meest gehoorde leugens over afvallen, die jou misschien van de wijs brengen. En, er zijn veel marketingleugens en verkooppraatjes van bedrijven die je in de war kunnen brengen. Lees bijvoorbeeld ook onze blog over ‘‘5 leugens van bedrijven over snel afvallen die je moet kennen!’

4. Eet gezond, eet goed, eet puur!

Voeding, je weet dat het belangrijk is, maar toch snak je soms naar dat frietje, die snelle hap, dat bewerkte voedsel. En, soms wordt je simpelweg vertelt dat light producten echt een stuk beter zijn, terwijl dit misschien wel niet het geval is. Zo onderzochten wij light producten zelf en schreven we de blog ‘Hoe (on)gezond zijn light producten echt?” Daarnaast lijkt er iedere maand wel een nieuw hip dieet te zijn. Suikerarm dieten, crash diëten, het D.A.S.H. dieet, het paleodieet, het vastendieet, het proteïnedieet, noem maar op. Lees ook in deze blog ‘Waarom je de meeste diëten beter kunt vergeten.‘ Bij Fit4lady kunnen onze trainsters je natuurlijk op de hoogte brengen over gezonde voeding! Ons kun je alles vragen tijdens, na en voor de lessen. Kom gewoon eens langs!

5. Begin met sporten!

Tijd om te beginnen met sporten! Misschien neem je eerst een proefles bij Fit4lady, of misschien begin je met onze thuistrainingen. Natuurlijk zien we je graag als lid bij een van onze clubs. Maar een aanmelding is niet alles, dat is pas het begin. Daarna begint de uitdaging echt. Misschien vraag jij jezelf wel af ‘Hoe strak kan ik worden in 2 maanden tijd?‘ of

6. Blijf het volhouden

Consistentie is key! Nee, echt! Je kunt vol goede moed beginnen, maar als je snel afhaakt dan behaal je niet de resultaten die je voor ogen had. Lees bijvoorbeeld eens onze blog ‘Zo houd je nieuwe sportieve gewoontes beter vol!‘ Dankzij de gezamenlijke training van Fit4lady houd je je sportieve gewoontes absoluut beter vol. Daarnaast krijg jij bij Fit4lady continu begeleiding tijdens onze unieke circuittraining. Zo hoor je bij een fantastische gemeenschap van vrouwen die allemaal dezelfde doelen hebben, elkaar helpen en steunen. Maar, het gezamenlijke sporten is ook onwijs gezellig. Over de Fit4lady community gesproken, wist je dat de eigenaarrese, Arina, maandelijks een column schrijft over alles dat gaande is achter de schermen? Zo blijf je op de hoogte over sport en gezondheid, maar ook over de gezelligheid, de uitdagingen en leer je het bedrijf transparant en persoonlijk kennen. Lees bijvoorbeeld eens Sportpraat met Arina: Sport je nog? Nee joh, laat maar gaan in de lockdown!‘ of Sportpraat met Arina: ‘Ondernemen tijdens corona: zo houd ik de moed erin’.

7. Ga voor de levensstijl die jouw lichaam verdient

Wij hebben een recept waar je echt van zal smullen! ‘Dit is hét recept waarmee jij langdurig op gewicht kunt blijven‘. Of je nu 10 kilo wilt afvallen of je hormonen in balans wilt krijgen. Ga voor het duurzame recept van Fit4lady, maak de stappen uit dit artikel en sluit je aan bij een groeiende gemeenschap vrouwen die écht gaan voor een duurzame levensstijl, een groep vrouwen die allemaal hetzelfde willen als jij en die ook echt hun doelen bereiken. Samen doen we dat, en samen slagen we daar continu in. Ben jij er ook klaar voor? Ga dan voor de levenstijl die jouw lichaam verdient.

Eerst eens rustig zelf thuis sporten? Dat kan ook met Fit4lady, meld je bijvoorbeeld eens aan voor onze gratis thuistrainingen! Corona of niet Fit4lady staat voor je klaar.

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!