Waarom blijven leden bij Fit4lady vaak jaren lid?

Leden geven regelmatig aan goede ervaringen met Fit4lady te hebben waardoor ze vaak jarenlang lid blijven. Daarnaast sporten ze gemiddeld 2 tot 3 keer per week en komen leden die ervaring opdoen in een traditionele sportschool bijna altijd terug. Hoe kan dat? Waarom blijven leden zo lang lid en hoe blijven ze zo gemotiveerd om te sporten?

Er zijn legio redenen voor vrouwen om vroegtijdig af te haken tijdens het sporten. Vol goede moed gaan ze aan de slag na bijvoorbeeld goede voornemens in januari, ter voorbereiding op de zomer of om te revalideren. Met welke motivatie je de sportschool ook in komt, de motivatie zakt vaak snel weg.

Lees ook: ‘Fit4lady en goede doelen: hoe we met onze  gezondheid anderen vooruit helpen’

Een deuk in de motivatie kan komen door mannen die naar je staren, vrouwen die je onzeker maken door volledig in de make up en strakke pakken ten tonele te verschijnen, door ingewikkeld in te stellen apparatuur, vaste lestijden die je niet uitkomen, volle lessen, te lange lessen, onvoldoende persoonlijke begeleiding, angst voor blessures noem maar op. Sportscholen zijn dan vaak ook nog eens ‘onprettige’ plekken, ergens gelegen op een industrieterrein. En wat te denken van trainers die meer met zichzelf bezig zijn dan met hun leden. Het levert veel teleurstelling op voor vrouwen die willen starten met sporten. 

Geen starende mannen bij Fit4lady

In een sportschool hoor je je op je gemak te voelen. Zo kun je focussen op hetgeen dat belangrijk is. Veel vrouwen zijn daarom liever niet bezig met hun omgeving. Bijvoorbeeld met mannen die ongegeneerd staren terwijl je net even een ongemakkelijke positie aan moet nemen voor een oefening. Als ze dan ook nog eens een flirtpoging wagen kan je dat flink afleiden. Daarnaast wil je niet de hele tijd zeer zelfbewust bezig zijn met hoe je eruitziet. Voor flirten is een plek en een tijd, maar voor velen is dat niet in de sportschool. En dat is helemaal oké! Bij Fit4lady hoef je je daar geen seconde druk om te maken. Wegens het ladies only concept sport je alleen met vrouwen die op dezelfde lijn zitten als jij. 

Sporten bij Fit4lady is makkelijk te combineren met een druk leven 

Als drukke moeder, carrièrevrouw, echtgenote of gepensioneerde vrouw is het vaak lastig om het sporten in te plannen. Fit4lady is de uitkomst. De training van 30 minuten plan je makkelijk in je dagelijks bestaan waardoor je vaker een sportmoment pakt dan in andere sportscholen. Hierdoor zie je een beter resultaat dan met onregelmatige sessies. Daarnaast zit er altijd een Fit4lady bij jou in de buurt! Het is niet nodig om een lange route af te leggen naar een afgelegen industrieterrein. 

Bij Fit4lady ben je blij dat je sport

Sporters komen graag en vaak bij Fit4lady en dat zorgt voor de goede aanmaak van endorfines, het zogenaamde gelukshormoon dat sporten en bewegen vrijmaakt. Dus voel je je niet alleen blijer na het afronden van je trainingen maar ook in het algemeen, het werkt lekker door in je dagelijks leven.  Sterke spieren, een mooie shape, goede conditie en het trainen zelf met leuke mensen maakt sporters bij Fit4lady energiek en blij. Kortom lekker fit, daar doe je het voor. 

Bij Fit4lady krijg je écht persoonlijke aandacht

Bij Fit4lady sport je met trainsters die niet alleen veel kennis in huis hebben. Ze hebben ook veel met je gemeen! De trainsters staan hierdoor altijd voor je klaar en kunnen zich goed in jou vinden. Onze trainsters hebben inmiddels bijna alles wel meegemaakt! Ze weten daarom precies wat jou vooruit helpt. Daarnaast hebben ze echt oog voor jou, jouw situatie en jouw uitdagingen. Dat is toch fijner dan de trainers die vooral druk zijn met zichzelf of met amoureuze overwinningen?

Bij Fit4lady ontspan je door inspanning, en heb je het nog gezellig ook! 

Ieder kan trainen met haar eigen doel bij Fit4lady. Altijd op lekkere opzwepende muziek. Naast het sporten is ook de ontspanning na afloop belangrijk. Dus altijd na afloop een goede stretching en daarna voor wie dat prettig vindt koffie en thee to go of ter plekke. Leuk als je wilt om even bij te praten. vriendschappen kunnen ontstaan omdat je gelijkgestemde vrouwen ontmoet. 

Fit4lady is toegankelijk

Moeilijke apparaten? Nee, niet bij Fit4lady, we hebben een aantal apparaten die erg makkelijk in gebruik zijn. Daarnaast sport je veel met je lichaamsgewicht met een trainster die je de oefeningen uitlegt tot je ze kunt dromen. Daarnaast sport je mee op jouw niveau. Het is niet nodig om al een topsporter te zijn om de trainingen van Fit4lady te volgen. 

Fit4lady leden ervaringen: wat leden van Fit4lady zeggen

Als leden stoppen om eens elders te ervaren komen we vaak later weer terug. “Het leukste blijft toch echt de circuittraining van Fit4lady”. Dat hoor je vaak bij deze sympathieke vrouwensportschool. 

‘Ik train hier al 5 of 10  jaar. Het is een gezonde gewoonte die ik makkelijk inpas in mijn leven.’

Ik heb er echt zin in, zin om mijn sportmaatjes te zien, de leuke muziek, de professionele trainsters.’

‘De acties die er vaak zijn, de ene keer om de decembermaand door te sporten, de andere keer staat er een goed doel centraal, zoals Sanquin of de Hartstichting. Er is altijd wat te doen en ik kies zelf of ik meedoe aan een actie. ‘

‘Ook de persoonlijke interesse, zonder te betuttelen, van de trainsters maakt dat ik graag en vaak ga sporten en zo houd ik het al jaren vol.’

‘Geen mannen die me bekijken, geen spiegels, persoonlijke betrokkenheid van mijn trainsters en medesporters, een korte en effectieve training, ik kan gaan wanneer en zo vaak ik wil, er is altijd begeleiding, blessures kun je niet krijgen, hoogstens een misstap, ik hoef me nooit te haasten en de locaties liggen op veilige plekken. De training zelf is afwisselend en zal mij nooit vervelen en maakt me nog steeds blij. Ik kan hier nog jaren vooruit en dat ben ik ook zeker van plan.’

Wil jij ook met gelijkgestemden sporten in een comfortabele omgeving?

Fit4lady is een unieke sportformule. Ongedwongen sporten met persoonlijke training en aandacht. Resultaat boeken met plezier. Zodat je in staat bent jouw doelen te behalen op een leuke manier!

Ben je ook benieuwd geworden of Fit4lady wat voor jou is? Plan dan nú jouw gratis proefles in!

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!