Diabetes 2 en sporten hoe werkt dat

Hoe het sporten Marion hielp bij diabetes

Marion den Blanken kreeg op haar 19e de diagnose Diabetes-1. In korte tijd viel ze 10 kilo af, had veel dorst en moest vaak plassen. Symptomen die bij dit type Diabetes horen. Het afweersysteem ruimt dan niet meer alleen ziektes in het lichaam op, maar valt het lichaam aan. Met name de cellen die insuline aanmaken in de alvleesklier. Zonder insuline kun je niet leven, want die regelt je bloedsuiker. 
Marion moest dus zelf insuline spuiten. In die tijd kwam dat nog in glazen injectiespuiten, die uitgekookt moesten worden. Alleen dat al zette het leven Marion op z’n kop.
Het ging een tijd goed, maar uiteindelijk belandde Marion toch op de IC en raakte zelfs in coma. Haar lichaam kon geen energie meer vrijmaken uit glucose en brak vetten en eiwitten af voor energie. Een nare tijd voor Marion en haar familie.
Gelukkig kwam ze er weer uit en intussen kwamen er gebruiksvriendelijkere behandelmethoden, zoals de insulinepen en de insulinepomp. Hiermee kon Marion ook haar zwangerschapswens in vervulling laten gaan. 

In 2011 werd Marion lid bij Fit4lady Hillegom. Hier traint zij 2 tot 3 keer per week. Door neuropathie (pijn in haar benen) leek het sporten in eerste instantie lastig. Maar trainen bij Fit4lady levert Marion juist minder pijn op.
Marion vindt het leuk om te sporten bij Fit4lady. De coaches kennen haar bij naam, heten haar – net als alle andere vrouwen – van harte welkom en helpen vooral door goed op de houding bij het sporten te letten. Zo helpen ze goed om blessures te voorkomen.

Marion sport graag met vrouwen. Zo voelt ze zich minder snel bekeken, onder gelijkgestemden en is er altijd wel tijd voor een gezellig praatje na het sporten. Maar het belangrijkste is, dat de personal coaches bij Fit4lady weten hoe zij leden met Diabetes moeten helpen. Niet voor niets heeft Fit4lady het keurmerk ‘Sportschool met oog voor Diabetes’ gekregen van de Diabetesvereniging Nederland.


Meer weten? Kijk ook eens op www.fit4lady.nl/aangepast-sporten.

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!