De meest bijzondere Nasi goreng die je ooit gegeten hebt.
Nasi, heerlijk!! Nasi goreng betekent letterlijk gebakken (goreng) gekookte rijst (nasi). Dit recept at ik vrijdag en werd gemaakt door trainster Nelly uit Volendam. Licht verteerbaar!
Daar gaan we…
Ingrediënten: (4 personen)
- Olijfolie of kokosolie
- 1 grote bloemkool
- 100 gram diepvriesdoperwten
- 150 gram prei
- 1 kleine rode ui
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel soyasaus
- 4 eieren
- 1 pakje (vegetarische) kipstukjes
Bak in een pan met de olie de fijngesneden ui en prei.
Voeg de kipstukjes toe.
Rasp de bloemkool of maal haar fijn in een keukenmachine.
Voeg kerrie, sambal en soyasaus toe aan de pan met ui en prei en roer door.
Voeg de bloemkool en dorperwten toe aan de pan en roer door.
Bak de eieren.
Verdeel de nasi over de borden en leg de gebakken eieren erop.
Serveer met komkommersalade en een klein handje notenmelange. Laat de saté saus lekker achterwege maar voeg eventueel wat soyasaus toe.
Eetsmakelijk!