Sporten als drukke moeder: welke keuze past bij jou?

Ontdek het met een proefles
Sporten als drukke moeder gaat gepaard met een hoop keuzes maken. Het ouderschap brengt sportieve uitdagingen met zich mee, maar er zijn ook gewoon veel opties! En wat is nu de juiste keuze? Thuissporten, circuittraining, sportschool, teamsport? 


Het is lastig al die keuzes die we vandaag de dag allemaal hebben. Zoveel mensen, zoveel wensen… En dus heel veel aanbod. De vraag is, wat past er bij jou? In dit blog nemen we je mee in wat de voor- en nadelen zijn van diverse soorten trainingen

Is thuissporten een geschikte training voor (jonge) moeders?

Het is heerlijk om te sporten en daarvoor de deur niet uit te hoeven. Het kost je weinig tijd. Er zijn vele filmpjes online te vinden. En toch is het niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen proberen wel eens om thuis te sporten. Echter is het opbrengen van de discipline erg lastig. 

Er zijn vaak veel andere dingen die thuis moeten gebeuren, zoals even de was opvouwen of de afwas wegwerken. Laat staan de kinderen die in je nek hangen zodra je op de grond gaat liggen voor die buikspieroefeningen… 

Misschien vraag je je dan wel af, sporten combineren met jonge kinderen, hoe doe je dat toch? Laten we eerlijk zijn, de drempel om daadwerkelijk te beginnen is hoog. Daarbij is de kans bij thuis trainen groter om een blessure op te lopen. Niemand kijkt met je mee of je de oefening wel goed uitvoert. 

Om die reden zijn er weinig mensen die thuis sporten echt volhouden. Wil jij het toch eens proberen? Kijk dan hier naar onze thuistrainingen!

Lees ook: 10 tips voor meer beweging als je jonge kinderen hebt

Teamsporter of Moeder? Wat ben jij?

Teamsport is erg fijn voor de mensen die een stok achter de deur nodig hebben. Een vast moment in de week. Hier kan je makkelijk om heen plannen en iedereen weet waar hij/zij aan toe is. 

Met onregelmatige werktijden of als (jonge) moeder is dit wel wat lastiger. Jij staat net op het punt om je sporttas te pakken, komt je peuter uit bed en claimt jou helemaal. Dan sta je daar, in dubio: ga jij jouw team in de steek laten of laat jij (voor jouw gevoel dan) je kind in de steek op dat moment? 

Één keer kom je er nog wel onderuit. Maar als dit elke week zo is, wordt het wel vervelend en gaat het aan je knagen. Dan kan het soms prettiger en minder stressvol zijn om een sport te doen op het moment dat jij het wilt. Dat je niet gebonden bent aan een vaste dag of tijd.

Meer weten over ons Mama in Shape-programma? Klik hier

Op een sportschool is goede begeleiding essentieel!

De ene sportschool is de andere sportschool niet. Naast het aanbod en de begeleiding, is de sfeer erg bepalend of je het wel of niet naar je zin hebt op de sportschool. Sommige mensen vinden het fijn om gemengd te trainen, anderen willen dat liever niet. 

Sommigen willen gewoon een lesje doen en daarna weer weg. Ook zijn er mensen die graag na de tijd nog gezellig een bakje koffie drinken met medesporters. 

Als je naar een sportschool gaat, kijk dan vooral waar jij je prettig bij voelt. Ga niet voor een goedkope sportschool waar je je niet thuis voelt. Dan ben je binnen de kortste keren een sponsor en is het alsnog duur. 

Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens. Vraag jezelf af: ‘Waar word ik goed geholpen, waar wordt er naar mij geluisterd en waar helpen sportcoaches mij echt met mijn doelen?’

Circuittraining is dé oplossing wanneer jij effectief wilt trainen!

Circuittraining is ideaal voor als je graag kracht- én cardiotraining in één workout wilt doen. Dit kan al in 30 minuten. Bij een goede intervaltraining of HIIT (High Intensity Interval Training) blijft je hartslag voortdurend hoog. Dit maakt dat je effectief en efficiënt traint. Een half uurtje is ook makkelijk in te passen in je dagelijkse leven als drukke moeder.

Sporten wanneer het jou uitkomt!

Bij Fit4lady kan je de circuittraining op ieder gewenst moment beginnen. Het maakt niet uit of het 10.00 uur stipt is of dat het 7 over half 6 is. Je komt wanneer jij er aan toe bent. Je traint in een korte training van 30 minuten jouw gehele lichaam. Alle spiergroepen worden zowel op kracht als op conditie getraind. Daarbij is er deskundige begeleiding die jou en jouw doelen goed in de gaten houden.

Fit4lady is een unieke sportformule. Ongedwongen sporten met persoonlijke coaching en aandacht. Resultaat boeken met plezier. Zodat je in staat bent jouw doelen te behalen op een leuke manier!

Ben je ook benieuwd geworden of Fit4lady wat voor jou is? Plan dan nu jouw gratis proefles in! 

Ja, ik boek graag een proefles!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*