Lekker leven hoeft niet streng te zijn. Het eet- en sportdagboek van Fiona

Onze denkwijze? Balans is key. Daarom laat Fiona, lid van Fit4lady, haar eet- en sportroutine zien. Ze is 47 jaar, werkt 24 uur per week bij een groothandel in bouwmaterialen en heeft een man en twee zoons.

Dinsdag

Ontbijt

 • Volkorenbroodje met appelstroop
 • Kop thee

Lunch

 • Volkorenbroodjes met kipfilet
 • Kop thee

Avondeten

 • Opgebakken aardappeltjes met sla en een filetlapje
 • 1 glas ice tea green

Tussendoor

 • 6 koppen koffie
 • 1 kop thee
 • 1 volkorenbroodje met appelstroop
 • 1 rijstwafel

Beweging

 • Een halfuur lopen in de pauze
 • Huishouden
Ik smeer vaak appelstroop op mijn broodje omdat daar ijzer in zit. In verband met de overgang en mijn cyclus, is dat nodig om mijn ijzer op peil te houden. IJzerpilletjes zijn niks voor mij, vandaar dat ik het tekort oplos met appelstroop. Ik vind het niet heel lekker, maar wel praktisch, haha

Woensdag

Ontbijt

 • 1 volkorenbroodje met appelstroop
 • 2 koppen thee

Lunch

 • 4 volkorenbroodjes met kipfilet
 • 1 rijstwafel
 • 1 kop thee
 • 1 kop koffie

Avondeten

 • Moussaka
 • 1 glas ice tea green
 • Tussendoor
 • 3 koppen koffie
 • 3 koppen thee
 • 3 glazen water
 • 1 volkorenbroodje met appelstroop

Beweging

 • Fit4lady

Fiona: “Ik sport drie keer per week bij Fit4lady. Dat de workouts daar maar een halfuur duren, is ideaal. Ik werk namelijk ook 24 uur per week en heb een druk gezinsleven met mijn man en onze twee zoons. 

En ik kan binnenstappen wanneer ik wil, ook als werk wat uitloopt of als ik juist eerder klaar ben. Ik zocht daarom al langer naar een laagdrempelige sportschool waar de workouts niet te veel tijd kosten. 

Dat het hier ook nog zo gezellig is, is mooi meegenomen. Na de workout blijf ik nog regelmatig hangen voor een kopje koffie met de andere vrouwen.”

Donderdag

Ontbijt

 • 2 volkorenbroodjes met appelstroop
 • 1 beker melk

Lunch

 • 2 volkorenbroodjes met kipfilet
 • 1 volkorenbroodje met kaas

Avondeten

 • Groene falafel
 • Couscoussalade
 • 1 glas ice tea green

Tussendoor

 • 2 koppen koffie
 • 2 beschuitjes met kaas
 • 1 ice tea green

Beweging

 • Huishoudelijke klusjes (wassen, stofzuigen, badkamers en slaapkamers poetsen)
 • Fietsen naar mijn schoonouders, de bieb en de winkel

Feiten en fabels

Er bestaan genoeg feiten en fabels over voeding en door de bomen zie je het bos niet meer. Fit4lady begeleidt jou in een gezondere levensstijl. Maar waar moet je eigenlijk echt op letten? Wat voor de een geldt, is namelijk niet van toepassing op de ander.

“Overal lees je iets anders over wat goed en gezond is”, vertelt Sjoukje Westra, franchise ondernemer van Fit4lady Leeuwarden. “Er is niet een waarheid. De leefstijl die voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken."

Gezond eten associeert ze niet alleen met afvallen: “Door gezond te eten zit je gewoon beter in je vel. Je voelt je fitter, gezonder en haalt veel meer uit je dag.”

Lees ook meer blogs over voeding: klik hier

Vrijdag

Ontbijt

 • 2 broodjes met appelstroop
 • 1 beker melk

Lunch

 • 3 beschuitjes met filet americain
 • 1 kop koffie
 • 1 glas ice tea green

Avondeten

 • Wokgarnalen met Chinese mie en groenten
 • 1 ice tea green

Tussendoor

 • 2 koppen koffie
 • 1 kletskop
 • 3 glazen water
 • 2 koppen thee
 • 2 glazen ice tea green
 • 1 bakje naturel ribbelchips

Beweging

 • Fit4lady
 • Huishoudelijke klusjes (opruimen en poetsen)
 • Naar het schiphuis om onze de rubberboot op te pompen en los te krijgen

Fiona: “Ik heb veel andere sportscholen geprobeerd, maar ik heb nooit echt een ritme kunnen vasthouden. Bij Fit4lady sport ik al sinds 2018. 

Vanaf de eerste dag ben ik hier op mijn gemak. Er zijn geen spiegels, douches of andere ingewikkelde dingen – voor mij is dat prettig. En het voelt ook echt alsof iedereen hier welkom is. 

Heb je je dag niet? Dan doe je wat rustiger aan tijdens het sporten – cyclus-wise kan dat ideaal zijn. En als je wel wil knallen, dan doe je dat gewoon. Dat laagdrempelige past goed bij mij.”

Zaterdag

Ontbijt

 • 2 witte broodjes met hagelslag
 • 1 beker melk

Lunch

 • 2 volkorenbroodjes met appelstroop
 • 1 glas melk

Avondeten

 • Shoarma-wrap

Tussendoor

 • 4 koppen koffie
 • 2 glazen ice tea green

Beweging

 • Schoenen shoppen met mijn jongste zoon
 • Was- en strijkwerk

Fiona: “Het is leuk om dit een keer bij te houden, want ik kan nu goed zien dat ik moeite heb om een moment van de dag de tijd te nemen om fruit te eten. 

Vaak zit het in mijn tas op het werk, maar vergeet ik het gewoon. Deze week komt aardig overeen met andere weken.”

“Ik sport ook altijd nog op maandag, doe regelmatig huishoudelijke klusjes op dagen dat ik niet aan het werk ben en drink graag ’s avonds nog koffie met een vriendin. Het enige grote verschil: de vrijdag van mijn dagboek was op een vakantiedag met de jongste.”

“Normaal gesproken begin ik de vrijdag vaak met een workout bij Fit4lady en ben ik de rest van de dag druk met van alles en nog wat. Al met al ben ik tevreden met deze week en is-ie representatief.”

Disclamer:

Het getoonde voedingsdagboek in dit blog is op eigen initiatief gemaakt. De sportcoaches van Fit4lady doen suggesties voor gezondere opties als leden daar naar vragen. Dit dagboek toont de invulling van het Fit4lady-lid zelf.


Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*