Waarom de meeste diëten je in de steek laten

Tip: Ga voor blijvend resultaat op een gezonde manier

In een wereld vol suikerarme diëten, crash diëten en voedingshypes lijkt het gemiddelde BMI van Nederlandse vrouwen nog steeds toe te nemen. Met goede moed beginnen velen aan een nieuw dieet, vergezeld van intensieve sportsessies. Maar waarom voelen velen zich na een paar maanden futloos, zonder energie en met weinig resultaat? En belangrijker nog, waarom lijken de meeste diëten niet te werken? Fit4lady biedt een intensieve aanpak en onthult waarom veel diëten beter vergeten kunnen worden.

Overgewicht blijft toenemen

Volgens CBS-cijfers uit 2018 weegt de gemiddelde Nederlandse vrouw nu 72 kilo bij een lengte van 1.67 meter, tegenover 65 kilo in 1981. Ondanks de overvloed aan diëten, shakes en afslankpillen heeft maar liefst 46,5% van de Nederlandse vrouwen een BMI boven de 25 (overgewicht). Het wordt tijd om de koers te heroverwegen en te ontdekken hoe beweging en gezondheid hand in hand gaan.

Hoeveel moet je bewegen bij het afvallen?

Voor effectief afvallen wordt geadviseerd dagelijks minstens 60 minuten matig intensief te bewegen. Maak beweging een dagelijkse routine, verdeeld over de dag. Sporten is geen tijdelijke oplossing; het is een levensstijl.


Afvallen met sporten: Wat helpt het meest?

Kies een sport die bij je past, combineer kracht- en conditietraining voor langdurige resultaten. Begin rustig en geniet van het proces. Sporten en bewegen bieden niet alleen fysieke voordelen, maar verminderen ook het risico op ziekten als hart- en vaatziekten en depressie. Het is een investering in je gezondheid op lange termijn.

Lees ook: Sportvasten - de oplossing tot een verantwoorde reset met gewichtsverlies


Gezond afvallen begint met voorbereiding

De grootste valkuil van afvallen zijn de diëten zelf. Veel diëten zijn gericht op korte termijn resultaten, zijn eenzijdig en leiden tot tekorten. Fit4lady Intens biedt een alternatieve aanpak:

 1. Meten is weten: Meet je gewicht, BMI, viscerale vetwaarde en buikomvang.
 2. Stel een haalbaar streefgewicht: Kies een realistisch doel.
 3. Eetdagboek: Houd bij wat je eet.
 4. Realistische voornemens: Maak kleine, haalbare stappen.
 5. Zoek steun: Vraag hulp en steun bij het afvallen.
 6. Begin met sport en beweging: Bouw dagelijkse activiteit op.
 7. Zeg nee tegen diëten: Focus op gezonde voeding.

Afvallen met gezonde voeding

Gezonde voeding is essentieel voor een goede darmfunctie. Je darmen, het 'tweede brein', zijn cruciaal voor een gezond lichaam. Kies voor onbewerkte, pure voeding:

 • Groenten, fruit, noten, zaden, volkorenproducten voor variatie en balans.
 • Combineer vlees, vis, peulvruchten, noten, eieren en vegetarische producten.
 • Gebruik zachte en vloeibare vetten, vermijd suiker in koffie en thee.
 • Beperk snelle suikers, bewerkte producten en stress.


Conclusie

Kom in balans

Begin niet fanatiek met een dieet, maar werk aan een gezonde levensstijl. Bewustwording, gezonde voeding en de juiste sportkeuze zijn de sleutels tot langdurig en blijvend resultaat. Fit4lady Intens biedt de begeleiding die nodig is om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Afvallen is geen snelle oplossing; het is een reis naar een gezonder, sterker en energieker leven. Geef het tijd en geniet van je stappen naar een gezonde leefstijl.

Probeer eens een gratis proefles!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*