8 Tips voor mama's om In Shape te komen

Probeer het met begeleiding!
Als kersverse moeder heb je het druk. Hoe zorg je naast je mooie nieuwe gezin dan ook nog voor jezelf? En hoe pak je het sporten na je bevalling op om de Mama in Shape te worden die je wilt zijn? Met deze 8 tips voor de kersverse mama word jij fysiek én mentaal sterk, pak je het sporten na de bevalling snel op en ben je binnen no-time een mama in shape! Meer tips lezen?

Dat het lastig is om sporten te combineren met jonge kinderen zullen we niet ontkennen. Toch is het mogelijk om in beweging te blijven. In beweging blijven geeft je veel gezondheidsvoordelen.

Lees ook: 'Sporten als je net bevallen bent of jonge moeder bent. Hoe doe je dat? 

 Slechts 12 procent van de mensen die regelmatig sporten heeft jonge kinderen blijkt uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. 

Wij geven je 10 gouden tips om je benodigde beweging te krijgen!

1. Sporten na je bevalling met een Mama in Shape programma

Voel je een fysiek én mentaal sterke mama. Sporten maakt je niet alleen lichamelijk sterker, maar het helpt ook bij het omgaan met stress. Diverse hormonen die vrijkomen tijdens het sporten dragen bij aan ontspanning en een positieve mindset.

2. Werk actief aan het herstel van je lichaam na de bevalling

Het is belangrijk voor je eigen welzijn om na de bevalling weer aan je lichaam te werken. Het geeft een goed gevoel om terug te werken naar het lichaam dat je had voor de zwangerschap, en een positief zelfbeeld is van onschatbare waarde.

3. Verbeter jouw conditie

Een goede conditie is essentieel, zeker met een kleintje dat binnenkort achter jou aan zal rennen. Door actief aan je conditie te werken, ben je klaar voor het rennen, spelen en alles wat het moederschap met zich meebrengt.

4. Bouw een sportroutine op

Plan vaste tijdstippen en dagen voor je trainingen. Dit maakt niet alleen jouw planning makkelijker, maar ook die van je partner of oppas. Consistentie is de sleutel tot blijvend sporten.

5. Creëer een ontspanningsmoment: mama-time vs me-time

Naast moeder en partner ben jij ook een individu. Neem de tijd voor jezelf en ervaar de luxe van ontspanning. Het is cruciaal om jezelf niet te verliezen in de drukte van het moederschap.

6. Houd je hoofd opgeruimd door fanatiek te sporten

Sporten helpt niet alleen bij fysiek herstel maar houdt ook je geest scherp. Het is normaal om redenen te vinden om niet te sporten, maar de voordelen voor je mentale gezondheid maken het de moeite waard.

7. Gezond leven als gewoonte

Maak gezond leven tot een gewoonte. Sport op vaste tijden, zelfs als je even geen zin hebt. Hiermee geef je jouw kinderen een waardevol voorbeeld van een gezonde levensstijl.

8. Meer liefde voor jezelf als kersverse moeder

Investeer in je eigen gezondheid en ervaar meer liefde voor jezelf. Een positieve mindset heeft niet alleen invloed op jou, maar ook op je relatie met je kinderen. Het zijn de eerste jaren van het moederschap waarin deze mindset van onschatbare waarde is.


Sporten na de bevalling vergt tijd, vooral met de vermoeidheid en hormonen in de mix. Elke zwangerschap en herstelperiode is uniek. Blijf sporten, pas het tempo aan en bouw geleidelijk op. Het Mama in Shape programma van Fit4lady biedt de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt om veilig en effectief terug te keren naar je oude niveau.

Fit4lady franchise-ondernemer Carola weet als ervaren moeder van 4 kinderen  dat het herstel na elke zwangerschap anders verloopt. Haar tip: "Met geduld, een goede opbouw en de juiste begeleiding is het mogelijk. Het Mama in Shape programma is een fantastische start om jouw fitnessdoelen te bereiken. Begin 6 tot 8 weken na de bevalling, wees trots op elke vooruitgang en geniet van de voordelen van een gezonde, fitte levensstijl.

Benieuwd naar wat het Mama in Shape programma voor jou kan betekenen?

 Start met het inplannen van een GRATIS proefles of meld je aan voor het Mama in Shape programma bij Fit4lady!

Ja, ik boek graag een proefles!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*