Geen tijd om te sporten? Probeer deze 10 gouden tips!

Ontdek Fit4lady gratis

Het is soms zo lastig om de tijd te vinden om te sporten, vooral als je kleine kinderen hebt. Er hoeven echter geen excuses te bestaan om jouw training over te slaan. In dit artikel delen we 10 tips voor meer beweging met jonge kinderen. Zo weet je zeker dat je jouw persoonlijke workout daadwerkelijk doet om een fitte en energieke moeder te zijn én te blijven!

Meer tips lezen?

"Hoe doe je dat toch altijd?" Dat is een vraag die onze franchise-ondernemers met kids thuis vaak gesteld wordt. "Een eigen sportclub hebben, je kinderen, het huishouden, met vrienden afspreken en daarbij ook nog eens zelf sporten…". 

Mariska Barrote Mondria, franchise-ondernemer van Fit4lady. heeft een tweeling en is onlangs bevallen van haar derde dochtertje. "Ja, het is soms druk. Maar zonder sporten houd ik dit niet vol. Sporten is voor mij een must om mijn energie hoog te houden en mijn hoofd leeg te maken.

Als ik niet sport word ik futloos en heb ik geen inspiratie voor andere dingen, zoals mijn gezin. Mijn meiden hebben er recht op dat ik er voor hen ben. Daarnaast krijg ik energie van het sporten die ik vervolgens aan hen kan geven. Tevens blijf ik gezond en kan ik dus voor (zeer) lange tijd mét en van hen genieten."

Kortom, als jonge moeder heb je vooral baat bij sporten en maak er dan ook tijd voor vrij. Hierbij een aantal tips die jou helpen om ook die fitte en energieke moeder te zijn én te blijven:

1. Plan jouw sportmoment in 

Begin met het plannen van je week. Zet jouw sportmoment op de agenda en wees eerlijk als anderen willen afspreken. Jouw sporttijd is belangrijk, en het is makkelijker dan je denkt om oppas te regelen.

Lees ook: Drukke moeder? Onthaast je met een workout bij Fit4lady!

2. Conditie- en/of krachttraining samen met je kinderen 

Laat de drukte van het leven je niet weerhouden van beweging. Betrek je kinderen bij je workout, of het nu samen buiten bewegen is of je baby gebruiken als 'gewicht' voor krachttraining. Maak van bewegen een gezinsactiviteit.

3. Last van vergeetachtigheid? Dat is makkelijk afvallen! 

Gebruik vergeetachtigheid in je voordeel. Tel de extra calorieën die je verbrandt elke keer dat je die trap op en neer gaat. Het is een eenvoudige manier om calorieën te verbranden zonder erbij na te denken.

4. Conditietraining door mee te spelen met je kinderen 

Speel mee met je kinderen wanneer ze buiten actief zijn. Voetballen, trampoline springen - laat jezelf gaan! Niet alleen goed voor je conditie, maar het versterkt ook de band met je kinderen.

5. Energiek begin van de dag 

Breng je kinderen lopend of fietsend naar school of het kinderdagverblijf. Kleine dagelijkse bewegingen zoals deze kunnen een groot verschil maken in je algehele gezondheid.

6. Naar de sportschool als je kinderen op school zijn 

Maak gebruik van de tijd dat je kinderen op school zijn. Kleed je 's ochtends in je sportkleding, breng je kinderen naar school, en ga direct door naar de sportschool. Het levert je niet alleen energie op, maar ook extra tijd.

7. Sporten geeft energie na een lange werkdag 

Sporten kan een vermoeiende werkdag veranderen. Vermijd de verleiding van de bank en ga direct na je werk sporten. Je zult merken dat je thuis actiever bent en meer energie hebt.

8. Sporten: onderdeel van jouw leefstijl 

Wees het goede voorbeeld voor je kinderen. Als sporten een integraal onderdeel is van jouw leefstijl, zullen zij dit overnemen en gezonde gewoonten ontwikkelen.

9. Als sporten leuk is, dan is het laagdrempelig 

Kies een activiteit die je leuk vindt. Plezier hebben in wat je doet maakt de drempel om te sporten lager. Fit4lady biedt een gezellige en flexibele sportomgeving die bij jou past.

10. Just do it

Geen excuses meer. Trek die sportschoenen aan en ga ervoor! Gun jezelf de tijd, een fit lichaam, ontspanning, en quality time met jezelf. Je verdient het, dus gun het jezelf!

Ja, ik gun mijzelf quality time!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*