Zomerse soep

Dit heb je nodig:

  •  eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kopje sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 handvol verse spinazie
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.

  2. Voeg de wortelen, courgette, paprika en sperziebonen toe. Roerbak de groenten gedurende 5-7 minuten, tot ze iets zacht worden.

  3. Giet de groentebouillon in de pan. Breng de soep aan de kook en voeg zout, peper, citroensap en citroenschil toe. Voeg ook de gedroogde tijm toe en roer goed door.

  4. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot alle groenten gaar zijn.

  5. Voeg vlak voor het serveren de verse spinazie toe en roer tot het net verwelkt is.

  6. Proef de soep en pas indien nodig de kruiden aan.

  7. Schep de zomerse groentesoep in kommen, garneer met verse basilicumblaadjes en serveer direct.

Geniet van deze lichte en verfrissende soep en maak iedere dag een zonnige dag!

Jij bent het zonnetje dat de hele dag lichter maakt!
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*