Kippensoep als in Grootmoeders tijd

Zoals oma 'm maakte

Een heerlijke ouderwetse soep, naar recept van mijn oma en moeder…. De ingrediënten zijn heel simpel. Kies voor biologische kippenpootjes, dat eet wel zo lekker.

Ingrediënten ongeveer 1,5 liter soep:

  • Biologische kippenpootjes van ongeveer 500 gram
  • 1 laurierblaadje
  • 1 zakje soepgroente, of een kwart bloemkool, 2 stengels bleekselderij, een prei en 3 winterpenen in stukjes.
  • vermicelli (naar keuze)
  • peper, naar smaak
  • 2-4 theelepels zeezout
  • eventueel verse peterselie


Zo maak je de soep:

  • Doe 2 liter water in een grote pan. Leg de kip erin met het laurierblaadje. Leg de deksel erop en breng aan de kook. Laat circa drie uur zachtjes koken.
  • Als het goed is, is het vlees van de kip nu losgekomen van de botten. Zet een vergiet of grote zeef in een bak. Giet de soep door het vergiet. De bouillon kun je terug gieten in de pan. Pluis het mengsel in het vergiet goed uit: de botjes kun je weggooien, de kleine stukjes kippenvlees doe je bij de bouillon in de pan. Grotere stukken kippenvlees kun je eerst wat kleiner snijden.
  • Nu heb je een superlekkere basis voor kippensoep. Ik vul hem graag met verse, kleingesneden groente en spaghetti in stukjes. Circa 10 minuten zachtjes laten koken. Schep in diepe borden en bestrooi met verse peterselie.

Tip: dit is ook een heerlijke soep om in te vriezen! Dan heb je op drukke dagen altijd een gezond soepje snel klaar.

Liefde is als Kippensoep. Ze geneest alles!
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*