Mexicaanse kip salade

Lekker voor de lunch of diner in de aanloop naar je Sportvasten dagen of erna als opbouw

Je hebt nodig:

  • 75 gram sla
  • 75 gram kipfilet
  • Tacokruiden
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • ½ rood uitje
  • ½ tomaat
  • ¼ rijpe avocado
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel (35 gram) sperzieboontjes
  • 1 eetlepel maïskorrels uit blik (15 gram)
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • ¾ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 ½ eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel verse tuinkruiden
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de sperzieboontjes: Kook de sperzieboontjes gaar in een pan met kokend water. Giet af en zet apart om af te koelen.

  2. Bak de kip: Bestrooi de kipfilet met tacokruiden. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet ongeveer 3 tot 4 minuten aan. Voeg in de laatste minuut de fijngesneden rode ui toe en fruit mee. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.

  3. Bereid de vinaigrette: Meng de witte wijnazijn met de Dijon mosterd in een kopje. Klop er langzaam 1 ½ eetlepels olijfolie doorheen tot een gladde dressing ontstaat. Voeg de fijngehakte verse tuinkruiden toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

  4. Bereid de salade: Laat de maïskorrels uitlekken en voeg ze samen met de gekookte sperzieboontjes toe aan de afgekoelde kip en ui. Voeg de fijngesneden tomaat, avocado en het citroensap toe.

  5. Meng de salade: Besprenkel het kip-groentemengsel met de vinaigrette en meng goed door.

  6. Serveer: Leg de sla op een bord en schep het kip-groentemengsel er bovenop. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Deze salade is een gezonde en voedzame maaltijd die past binnen het sportvastenprogramma van Fit4lady. De combinatie van verse groenten, malse kip en een smakelijke vinaigrette zorgt voor een heerlijke en lichte maaltijd.

Skip the diet! Just eat healthy...!
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*