• 300 gram verse boerenkool
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram champignons
  • 250 gram kwark of ricotta
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • sojaroom
  • zout
  • peper
  • tabasco, madeira en olijfolie
  • Snijd 1 kleine knolselderij in dunne plakken en snijd daarna de schil eraf. Kook de boerenkool met wat zout in een laag water gedurende 8 minuten. Kook ook de plakken knolselderij onder water (in een andere pan) gedurende 8 minuten.

Fruit ondertussen in een hapjespan 1 klein gesneden rode ui met 3 zeer fijn gesneden knoflooktenen en 200 gram schoon geborstelde en in in stukken gesneden champignons met een heel klein beetje tabasco en wat madeira.

Laat de boerenkool goed uitlekken en de plakken knolselderij ook.

Vet een medium ovenschaal in met wat olijfolie en bedek de bodem met wat plakken knolselderij. Roer door de afgegoten boerenkool 250 gram kwark of ricotta die je wat hebt aangelengd met een scheutje sojaroom, zout en peper en 100 gram geraspte geitenkaas.

Nu begint het stapelen in een ingevette ovenschaal. Bedek de bodem met wat knolselderij plakken en leg daarop de helft van de boerenkool met de helft van de paddenstoelen. Herhaal dit en leg op de 2e laag paddenstoelenmengsel nog een laagje geraspte geitenkaas. Zet de schotel 10 minuten in de oven op 180 graden en daarna nog 5 minuten onder de gril op 250 graden.