Kippensoep, altijd goed

Een heerlijke ouderwetse soep, van mijn moeder…. De ingrediënten zijn heel simpel. Kies voor biologische kippenpootjes, dat eet wel zo lekker.

Voor ongeveer 1,5 liter soep:

Biologische kippenpootjes van ongeveer 500 gram
1 laurierblaadje
1 zakje soepgroente, of een kwart bloemkool, 2 stengels bleekselderij, een prei en 3 winterpenen in stukjes.
vermicelli (naar keuze)
peper, naar smaak
2-4 theelepels zeezout
eventueel verse peterselie

Doe 2 liter water in een grote pan. Leg de kip erin met het laurierblaadje. Leg de deksel erop en breng aan de kook. Laat circa drie uur zachtjes koken.

Als het goed is, is het vlees van de kip nu losgekomen van de botten. Zet een vergiet of grote zeef in een bak. Giet de soep door het vergiet. De bouillon kun je terug gieten in de pan. Pluis het mengsel in het vergiet goed uit: de botjes kun je weggooien, de kleine stukjes kippenvlees doe je bij de bouillon in de pan. Grotere stukken kippenvlees kun je eerst wat kleiner snijden.

Nu heb je een superlekkere basis voor kippensoep. Ik vul hem graag met verse, kleingesneden groente en spaghetti in stukjes. Circa 10 minuten zachtjes laten koken. Schep in diepe borden en bestrooi met verse peterselie.
Tip: dit is ook een heerlijke soep om in te vriezen! Dan heb je op drukke dagen altijd een gezond soepje snel klaar.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!