Voor ca. 12 plakken
Je hebt nodig:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 120 ml ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram volkorenmeel (of havermeel voor een glutenvrije optie)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- Optioneel: 50 gram gehakte noten (zoals walnoten of pecannoten) of zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm (bij voorkeur een broodvorm) in of bekleed met bakpapier.
- Prak de bananen in een grote mengkom tot een gladde massa.
- Voeg de eieren, amandelmelk, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe aan de mengkom met de geprakte bananen. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
- Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda en zout toe aan het bananenmengsel. Roer tot alles net is gecombineerd. Meng niet te veel om een luchtig brood te krijgen.
- Als je ervoor kiest om noten of zaden toe te voegen, vouw ze dan voorzichtig in het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat het bananenbrood een paar minuten in de bakvorm afkoelen voordat je het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
- Snijd en serveer!
Dit suikervrije bananenbrood is heerlijk als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Lekker met een lepel magere kwark. Geniet ervan!