Bananenbrood zonder toegevoegde suikers

Voor ca. 12 plakken

Je hebt nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 120 ml ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram volkorenmeel (of havermeel voor een glutenvrije optie)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • Optioneel: 50 gram gehakte noten (zoals walnoten of pecannoten) of zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm (bij voorkeur een broodvorm) in of bekleed met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een grote mengkom tot een gladde massa.
  3. Voeg de eieren, amandelmelk, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe aan de mengkom met de geprakte bananen. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
  4. Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda en zout toe aan het bananenmengsel. Roer tot alles net is gecombineerd. Meng niet te veel om een luchtig brood te krijgen.
  5. Als je ervoor kiest om noten of zaden toe te voegen, vouw ze dan voorzichtig in het beslag.
  6. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  8. Laat het bananenbrood een paar minuten in de bakvorm afkoelen voordat je het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
  9. Snijd en serveer!

Dit suikervrije bananenbrood is heerlijk als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Lekker met een lepel magere kwark. Geniet ervan!

The older you get, the better you get. Unless you're a banana!
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*