Zo lekker is het om mee te doen aan de 8-weekse Fit & Food Challenge!
Je hebt nodig voor een taart met 9 punten:
- 150 g gemengde noten, gezouten
- 3 el amandelmeel
- 3 theelepels koekkruiden
- 50 g ongezouten roomboter
Voor de vulling:
- 500 ml volle kwark
- 200 ml limoen drink yoghurt (bv. Optimel)
- 6 vellen gelatine
- 5 limoenen (garnering)
- van 1 limoen de schil geraspt en de vrucht geperst
Verder nodig:
- Bakblik ca 20 bij 10 cm
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Maal de noten fijn in de blender samen met de koekkruiden en het amandelmeel.
- Smelt de boter in een steelplan en meng dit door het notenmengsel. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel het notenmengsel over de bodem. Druk stevig aan met een lepel en plaats voor 30 minuten in de koelkast.
- Doe een klein scheutje drinkyoghurt in een pannetje en warm het op. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp daarna goed uit en voeg toe aan de warme drinkyoghurt en roer tot de gelatine opgelost is. Laat iets afkoelen.
- Mix de overige drinkyoghurt, limoenschil en sap, de kwark en gelatine tot een romige consistentie.
- Stort dit op de notenbodem en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
TIP: Versier met pistachenootjes en dunne plakjes limoen.