Dit heb je nodig:
Liever vegetarisch? Vervang de scampi dan door kastanjechampignons en de Parmezaanse kaas door extra trostomaten en/of wat paneermeel met pittige kruidenmix
Zo maak je de courgette pasta met scampi:
Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne slierten met een spiraalsnijder of een dunschiller. Leg de courgettepasta opzij.
Maak de pesto door de basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine te mengen tot een gladde saus.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.
Voeg de scampi toe aan de pan en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de scampi uit de pan en zet ze even opzij.
Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en voeg de courgettepasta toe. Roerbak gedurende 2-3 minuten tot de courgette net gaar is, maar nog steeds knapperig.
Voeg de scampi terug toe aan de pan en voeg de pesto toe. Roer alles voorzichtig door tot de courgettepasta en scampi goed bedekt zijn met de pestosaus.
Serveer de courgettepasta met scampi en pesto direct. Garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Dit gerecht biedt een lichte en gezonde draai aan de traditionele pasta, en de courgette pasta is een heerlijke vervanging voor gewone tarwe-pasta. Smakelijk eten!
Magic Zucchini is like Houdini! Eniki-Beniki-Bon: You're healthy, fit and strong!