Chia pudding

Dit heb je nodig:

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 kop ongezoete amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
  • Een handvol gemengde bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen)
  • Verse muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom het chiazaad, de amandelmelk, vanille-extract en ahornsiroop (indien gebruikt). Roer goed door elkaar om klontjes te voorkomen.

  2. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten rusten en roer opnieuw om klontjes te breken.

  3. Bedek de kom en zet deze minstens 4 uur of gedurende de nacht in de koelkast. Hierdoor kunnen de chiazaden uitzetten en een puddingachtige textuur aannemen.

  4. Haal de kom uit de koelkast en roer de chia pudding nogmaals door. Voeg indien nodig extra amandelmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken.

  5. Verdeel de chia pudding over glazen of kommetjes.

  6. Top de pudding af met een handvol gemengde bessen en garneer met verse muntblaadjes.

  7. Serveer de chia pudding direct en geniet van dit heerlijke, gezonde dessert of ontbijt!

Eet smakelijk!

Chia zaad staat erom bekend dat het de hartfuncties verbetert en het cholesterol verlaagt
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*