Sporten met fibromyalgie: het heeft mijn leven veranderd

Weinig energie door fibromyalgie

Al jaren word ik geplaagd door fibromyalgie en een trage schildklier. De laatste tijd voelde ik dat ik steeds meer moeite kreeg om er mee om te gaan. En dan lees ik een advertentie van de Hartstichting: 5 weken sporten bij Fit4lady voor een gereduceerde prijs.
Ik was voor al gefocust op het woord gezond. Dat was wat ik wilde, gezond worden. Ook omdat ik nog heel lang op een leuke manier van mijn kleinkinderen wil genieten. En dat door te sporten, dat sprak mij wel aan. Ik heb mij direct aangemeld.

Direct aan de slag

Diezelfde avond werd ik door Sjoukje gebeld en hadden we een afspraak gemaakt voor de zaterdagmorgen. Ik werd hartelijk welkom geheten en voelde me erg op mijn gemak. En dat is nog steeds het geval. Na een intakegesprek kon ik direct sporten onder Sjoukje haar begeleiding. Wat een heerlijke sportschool en de training duurt een half uur dat is goed te doen.

Sporten met veel plezier

Dit was in september 2017. Nu heb ik een abonnement en ga ik 3 à 4 keer in de week met plezier naar de sportschool toe. Na de training is er een mogelijkheid om aan een gezellige grote tafel wat bij te kletsen onder het genot van koffie thee en water. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet. Het is bijna niet te geloven dat het zo goed gaat met me.

Minder klachten, meer energie

De klachten die ik ondervind door de fibromyalgie zijn veel minder geworden: eeuwige vermoeidheid, spierpijn, de trage schildklier. Het is veel minder geworden en beter te dragen. Ik kan me veel beter bewegen en voel me elke week sterker. Natuurlijk moet ik de nodige rust in acht nemen, maar dat mag ook wel na de nodige inspanning. Zo is ook mijn energielevel omhoog gegaan. Dit betekent dat ik veel fitter wakker word en langer met de hondjes kan wandelen. Stress, en wie heeft daar bij tijd en wijle geen last van, sport ik er uit. Ik ben een gezonder en blijer mens geworden dank zij Fit4lady. En niet te vergeten de hulp van Sjoukje en Natalie!

Lies Baarsma -Siemensma, Fit4lady Leeuwarden

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!