Werk als uitlaatklep naast een stressvolle baan

Ook iets voor jou om erbij te doen?

Meet & Greet met Trudy (59)

Mijn naam is Trudy. Ik ben sinds 2019 sportcoach bij Fit4lady Hoorn.

Ik werkte tot voor kort als rechercheur bij de Politie, maar ben nu officieel met pensioen. Het werken als sportcoach deed ik naast mijn baan om lekker sportief bezig te zijn en in shape te blijven.

Aardig sportief

Trudy is altijd al sportief in de weer geweest. Toen ze jong was heeft ze aan handbal gedaan. Daarna startte ze bij de politie. Tijdens de opleiding kreeg ze te maken met allerlei soorten sport. Van hardlopen, atletiek, zelfverdediging en allerlei soorten teamsporten. Daardoor was ze veel in de sportschool te vinden, vooral voor groepslessen zoals: aerobics, zumba en spinning. 

Je kunt dus wel stellen dat Trudy aardig sportief was 😀 Trudy: "Oh ja en niet te vergeten… ik heb iets van 10 keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen, heb jaren aan paardrijden gedaan en ik vond het fantastisch!"

Een half uurtje trainen ... is dat wel genoeg?

Via een goede vriendin gaf Trudy zichzelf op voor een proefles bij Fit4lady. "Dit is nu een jaar of 8 á 9 geleden. De reden was dat de vaste tijden van de sportschool mij niet voegden. Bij de Fit4lady kon ik binnen lopen wanneer het mij uitkwam. Dus na de eerste proefles heb ik een jaarabonnement genomen en ben nooit meer weggegaan."

Volledige training

"Eerlijk gezegd was ik in het begin wel sceptisch hoor. Een half uurtje trainen, ‘zou dit wel genoeg zijn?’ vroeg ik mij af. Maar ik begon met 2 keer per week, dit werd als snel 3-4 keer per week en later zelfs 5 keer per week. Daarna de buikspieren erbij en hoppa: een volledige training!"

Je kunt gewoon jezelf zijn

"Het feit dat je kunt komen binnen de openingstijden wanneer het jou uitkomt, dat spreekt mij het meeste aan bij Fit4lady. Verder de persoonlijke begeleiding van de coaches, de wekelijkse variatie in de steppas, dat je met vrouwen onderling traint en je gewoon jezelf kunt zijn. Dat vind ik belangrijk. 

Of je nu een basis steppas doet of de variatie, het maakt niet uit. Na een aantal maanden had ik al in de gaten dat mijn lijf veranderde. Ik voelde mij nog fitter dan voorheen, viel wat kilo’s af en werd gespierder en strakker. Eigenlijk kwam voor mij de bevestiging dat het concept inderdaad werkt.

De kracht van Fit4lady is dat het concept is ontworpen door vrouwen voor vrouwen. De fitnesstoestellen werken op een hydraulisch systeem, dus hoe sneller en groter jij de beweging maakt op het toestel, hoe zwaarder het wordt. Dit bevordert de spierkracht." 

Uit m'n comfortzone

"Tijdens mijn trainingen had ik in de gaten dat het steppen mij redelijk gemakkelijk afging. Verder nam ik soms het intellen over van de coach over, wanneer zij bijvoorbeeld een coachingsgesprek met een dame had. Ik werd gevraagd of ik interesse had om sportcoach te worden en de opleiding wilde gaan volgen (aan de Fit4lady Academy, red.). 

Hier heb ik even over na moeten denken omdat ik toen ook nog een andere baan had. Maar ik merkte bij mezelf dat ik het wel leuk vond om eens iets anders te gaan doen en uit mijn comfortzone te stappen. Dus zo gezegd en zo gedaan."

Stevig in je schoenen staan

"Ik ben sportcoach geworden op de club waar ik al jaren trainde. Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig hoe de dames zouden reageren. Dit is gelukkig allemaal goed gegaan. Voor een aantal was het even wennen, maar voor mij ook. Ik stond nu als sportcoach in het circuit en dan wordt er naar je gekeken en op je gelet. 

Maar daar ben ik in gegroeid en dat ging na een aantal maanden stukken beter dan in het begin. Het is wel zo dat je stevig in je schoenen moet staan en je niet onzeker moet laten maken wanneer je iets ‘fout’ doet. Schouders ophalen en doorgaan!"

Betaalde hobby

"Het stimuleren en motiveren van de dames die komen sporten vind ik het leukste aan mijn job. Er bij hen uit halen wat er in zit en dat zij met een voldaan gevoel naar huis gaan. Ik zeg altijd maar zo:' je moet wel voelen dat je iets gedaan hebt!'.

Ik zie het als een soort hobby waar je ook nog voor betaald krijgt. Er zijn wel eens momenten dat het rustig is en daar moest ik aan wennen. Maar er is altijd wel één dame aan het trainen en dan train ik lekker mee. Ondertussen heb ik een superconditie opgebouwd."

Dames over de drempel halen

"Een van mijn taken is dat ik contact opneem met dames die een proefles willen komen doen. Vaak hoor ik hele verhalen aan de telefoon waarom dames lang niet hebben gesport en over een drempel getrokken moeten worden. De proeflessen worden door alle sportcoaches gedaan. Ik vind het leuk om proeflessen te doen en vooral wanneer de dame in kwestie er voldoening uithaalt en bij ons blijft sporten. 

Als ik een jaar of 15 jonger was geweest toen ik begon, had ik misschien wel overwogen om clubmanager of Fit4lady onderneemster te worden. Nu geniet ik lekker van mijn pensioen en mijn werk bij Fit4lady. 

Aan dames die nu denken dat werken bij Fit4lady misschien ook bij hen past, zou ik willen zeggen: schroom niet en doe het! Ik ben gestart met 2 dagdelen, maar inmiddels sta ik vaker in het circuit wanneer dit uitkomt en het in mijn schema past. Ik word vrolijk van de muziek, de workout en de dames.

Sinds kort zijn wij met een aantal coaches ook Sportvasten coach. Helemaal leuk en het geeft ook weer een andere invulling aan de rol van Fit4lady sportcoach!"          

Trudy, sportcoach bij Fit4lady Hoorn                       

Ook solliciteren?
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*