In the picture

Ook een eigen sportclub?

In ons blog In the Picture stellen we je iedere keer een van onze ondernemende franchiseneemsters voor.

Naam onderneemster: Sjoukje Jansen-Westra

Leeftijd: 49

Locatie(s) waarvan je franchisenemer bent: Leeuwarden

Hoe lang ben je al onderneemster bij Fit4lady? Vanaf het eerste uur: 2008

Was je daarvoor ook trainster? Nee

Geef je zelf ook les op de club? Ja

Wat voor baan had je voordat je ondernemer werd? Ik werkte in een distributiecentrum van Lidl: heel iets anders dus!

Bekijk de club van Sjoukje

Ik kon niet vinden wat ik zocht. Dus ik begon zelf maar een eigen sportclub!

Op de vraag of Sjoukje altijd al sportief is geweest, antwoordt ze: "Ik ben graag in de weer. Een eigen sportclub was altijd mijn droom. Vrouwen stimuleren en coachen was een nog grotere droom. Ik ben opgeleid in krachttraining en voeding.

Ik kwam Fit4lady toevallig tegen op internet. Ik miste op dat moment iets wat je in je eigen tijd kon doen met begeleiding en met muziek. Bij Fit4lady kon dat! Daarna werd ik enthousiast en wilde ik er meer van weten!

Het trainen met alleen vrouwen sprak mij erg aan omdat het wat vrijer is op één of andere manier, in die zin dat je niet de macho mannen hebt. Dat was denk ik wel de grootste reden. 

Omdat ik graag op die manier getraind wilde worden of zelf wilde trainen ben ik - bij gebrek aan een geschikte sportclub - er zelf maar eentje begonnen, hahaha!"

Meer weten over werken bij Fit4lady?

Bekijk het interview met Sjoukje

Heel veel tellen

Een werkdag bij Fit4lady

"Een gemiddelde werkdag bestaat voor ons uit heel veel tellen", lacht Sjoukje. "... 5, 6, 7, 8. Ja, aftellen en de step passen voordoen gaat aan de lopende band. Dus heel veel meesporten. Ook corrigeren we de houding en de bewegingen bij de oefeningen die vrouwen uitvoeren op de fitnesstoestellen. Overzicht houden is de hoofdtaak, denk ik. Je moet weten waar je het hardst nodig bent, zodat iedereen ondertussen lekker door kan trainen".

Elke dag weer anders

"De vrouwen die komen en de ene heeft hele andere verhalen dan de andere. Je zit natuurlijk ook met verschillende karakters en dat maakt het werk iedere dag zo leuk. Er is altijd wel een lach, maar soms ook wel eens een traan. Dat is allemaal oké. Bij Fit4lady mag je jezelf zijn."

Afwisselend werk

"Het ondernemerschap is meer dan alleen lesgeven. Daardoor is het juist ook leuk: iedere keer heel verschillend werk. Het verveelt niet. Die afwisseling: achter de schermen bezig zijn en het lesgeven, dat maakt dat het heel afwisselend is en dat blijft ook.

Als ik moet zeggen wat ik niet leuk vind ... daar moet ik best lang over nadenken. Ik zou het niet kunnen bedenken! Waar ik wel moeite mee heb is het groeien als manager: het leren managen van personeel, het management van een team."

Vrijheid in de franchise

Sjoukje vindt het hebben van vrijheid in de franchise van Fit4lady een van de leukste zaken aan eigen ondernemer zijn. "Je hebt namelijk echt je eigen club, waarbij je best wel heel veel zelf mag bedenken en regelen voor de diverse acties die het hele jaar door lopen en ook voor allerlei leuke ledenacties. 

Maar je bent ook samen met andere ondernemers. Je kunt samen beslissingen nemen, je kunt samen acties bedenken met je team van franchise-ondernemers of je team van personeel en dat is wel echt heel leuk!"

Trots op onze Awards

Voor inspiratie voor de wisselende steppassen haalt Sjoukje nog wel eens inspiratie op bij haar leden. "Suggesties van onze leden zijn heel belangrijk."

Het meest trots is Sjoukje op haar diverse 'Fitnessclub van het Jaar'-awards die Fit4lady Leeuwarden heeft gewonnen. "Dat is echt een publieksprijs en dat geeft mij en het team van Fit4lady Leeuwarden een enorme boost!".

Aan vrouwen die overwegen om een eigen sportclub te starten

Sjoukje: "Je hebt als franchisenemer in zeker zin gedrevenheid nodig of je moet een grote affiniteit met sport hebben. Je moet iets hebben dat je bezighoudt. Waardoor als het moeilijk hebt, bijvoorbeeld als je vermoeid bent en toch door moet, dat je dan iets hebt wat je weer met heel veel enthousiasme naar de club trekt. 

Dat is wat mij dus altijd heeft laten doorgaan. Bv in de verplichte lockdown tijdens de COVID-periode."

Ook een eigen club?

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*