In the Picture: Pauline Slagman

Ook een eigen sportclub?

In ons blog In the Picture stellen we je iedere keer een van onze ondernemende franchiseneemsters voor.

Naam onderneemster: Pauline Slagman

Leeftijd: 50

Locatie(s) waarvan jejfranchisenemer bent: Haarlem

Hoe lang ben je al onderneemster bij Fit4lady? Vanaf 1 januari 2023

Was je daarvoor ook trainster? Ja, 6 jaar in Limmen, waarvan 2 jaar als Clubmanager werkzaam

Geef je zelf ook les op de club? Ja

Wat voor baan had je voordat je ondernemer werd? Zwemonderwijzeres en gymjuf op een middelbare school

Bekijk de club van Pauline

Pauline, ben je altijd al sportief geweest?

"Ik sport al bijna mijn hele leven. Vanaf mijn 6e heb ik geturnd tot ongeveer mijn 20ste. Hier heb ik mijn fitte en sterke lijf aan te danken. Daarna veel lesgegeven zoals aerobics, bootcamp, callanetics en steps. 

Ik kwam in aanraking met Fit4ady toen ik zag dat er een vacature was bij Fit4lady Hoorn en daar heb ik op gesolliciteerd. Ik werd aangenomen en ben toen vrij snel overgestapt naar de club in Limmen. Ik heb destijds geruild met een andere trainster daar. 

Ik houd van de dynamiek en afwisseling in het Fit4lady-concept. Daarnaast is het kort en krachtig, laagdrempelig en toegankelijk voor elke vrouw."

Meer weten over werken bij Fit4lady?
Ik houd van de dynamiek en afwisseling in het Fit4lady-concept!

Ambitie

"Ik ben van Trainster doorgegroeid naar Clubmanager, maar was op een gegeven moment uitontwikkeld. Voor mijn droom om een eigen club te hebben was toentertijd nog geen ruimte. 

In juni/juli 2022 benaderde de toenmalige franchisegeefster mij voor overname van de club in Haarlem. Deze uitdaging leek mij geweldig. Ik vond het hebben van een vaste baan té comfortabel en té makkelijk. De ambitie om deze club goedlopend en succesvol te maken zorgde ervoor dat ik de stap genomen heb."


Je gezicht laten zien is belangrijk

"Ik had de verwachting binnen 2 jaar een club van 200 leden te hebben. Deze verwachting kan ik nog steeds waarmaken, maar ik weet inmiddels dat het hard werken is. Je verwacht ook meer vrijheid te hebben als ondernemer, maar in het begin moet je vaak aanwezig zijn om je gezicht te laten zien en alles in goede banen te leiden.

Ik vind het leidinggeven aan de trainsters erg leuk maar soms ook ingewikkeld. Bij overname had ik een zelfsturend team en het is niet altijd makkelijk om bij te sturen. Ik leg de lat ook altijd hoog (ook voor mijzelf) en dat blijkt niet altijd realistisch."


Vrijheid binnen een franchise

Pauline: "De vrijheid om te bepalen wat en hoe je het doet. Dit wel binnen de regels van de franchise. Je kunt wel je eigen invulling er aan geven. Alles wat je doet komt naar jou toe dus daar heb je zelf veel invloed op.

Ik ervaar heel veel plezier aan het begeleiden van de leden. De sociale cohesie is heel fijn. Het zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. 

Het rondkrijgen van het rooster is elke keer weer een uitdaging, dat vind ik een van de minder leuke kanten van het eigen ondernemerschap. En het behouden van je trainsters door de neuzen dezelfde kant op te krijgen/houden en hen te motiveren te groeien in hun baan als Trainster."

Ook zin in een eigen club?

Aan vrouwen die overwegen om een eigen sportclub te starten:

Pauline: "Ik denk dat het belangrijk is dat sport je lust en je leven is. En dat je als sporter de mindset hebt om anderen ook aan het sporten te krijgen. Het is fijn als je lichamelijk en mentaal stressbestendig bent."

Ik ben geïnteresseerd!
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*