In the Picture

Ook een eigen sportclub?

In ons blog In the Picture stellen we je iedere keer een van onze ondernemende franchiseneemsters voor. 

Naam onderneemsterNathalie Raadgers

Leeftijd: 51

Locatie(s) waarvan je franchisenemer bent: Schagen

Hoe lang ben je al onderneemster bij Fit4lady? Bijna 12 jaar (2-1-2012)

Was je daarvoor ook trainster? Nee

Geef je zelf ook les op de club? Ja

Wat voor baan had je voordat je ondernemer werd? Financieel Planner bij de Rabobank

Bekijk de club van Nathalie

Op onze vraag of Nathalie altijd al sportief was, zegt Nathalie: "Ik heb altijd al gesport. Als baby was ik zelfs al doenig; je hoefde mij niet ergens neer te zetten en verwachten dat ik stil bleef liggen of zitten. 

Als kind heb ik diverse sporten gedaan als turnen, handbal, fietsen enz. Na de Havo ben ik de HBO opleiding HEAO-CE gaan doen en dat was het moment dat ik in aanraking kwam met Fitness. Ik deed veel lesjes als Step Aerobics (was toen zeer hot), Bodypump, Spinning e.d. 

Ik wilde eigenlijk ook heel graag een sportopleiding gaan doen maar dat werd mij afgeraden; er zou geen geld in te verdienen zijn."


Op onze vraag of Nathalie altijd al sportief was, zegt Nathalie: "Ik heb altijd al gesport. Als baby was ik zelfs al doenig; je hoefde mij niet ergens neer te zetten en verwachten dat ik stil bleef liggen of zitten.

Als kind heb ik diverse sporten gedaan als turnen, handbal, fietsen enz. Na de Havo ben ik de HBO opleiding HEAO-CE gaan doen en dat was het moment dat ik in aanraking kwam met Fitness. Ik deed veel lesjes als Step Aerobics (was toen zeer hot), Bodypump, Spinning e.d.

Ik wilde eigenlijk ook heel graag een sportopleiding gaan doen maar dat werd mij afgeraden; er zou geen geld in te verdienen zijn."

Meer weten over werken bij Fit4lady?
Een sportopleiding werd mij afgeraden: er zou geen geld in te verdienen zijn...

Zin in een uitdaging

"In 2011 kwam ik op een feestje Arina van Damme tegen. Zij was de toenmalige franchisegeefster van Fit4lady. Arina vertelde mij dat zij een franchiseneemster zocht voor de locatie Schagen. Deze vraag bleef in mijn hoofd zitten want het leek me erg leuk. En ondanks dat ik een goede baan had bij de Rabobank en na het besproken te hebben met mijn partner Simco, ben ik de uitdaging aangegaan"


Anderen in beweging brengen

"Van mijn hobby mijn werk maken, anderen in beweging brengen. Het concept is zo mooi en duidelijk; circuit van 30 minuten, je hebt leden/abonnementen, weinig dingen eromheen, de investering is duidelijk en een rekensommetje is snel gemaakt. 

Je inkomsten en uitgaven zijn bekend. Ik wist wanneer ik break-even zou draaien en dat het haalbaar was voor de gemeente Schagen met ongeveer 18.000 inwoners en een verzorgingsgebied van rond de 30.000 mensen."


Wonen en werken in Schagen is leuk

Het leek me gewoon leuk. Wonen en werken in Schagen waar ik al actief was als sporter. Schagen is wat dat betreft ‘een groot dorp’ met een groot netwerk. Je leert makkelijk veel mensen kennen. Simco en ik zijn ook heel nuchter, we groeten iedereen en zijn makkelijk benaderbaar.

Op 29/30 december hielden we een ‘Open dag’ met een demo team. En zonder dat de vrouwen een proefles gevolgd hadden, werden er tijdens de ‘open dagen’ al ongeveer 60 vrouwen lid. In maart zaten we al op 100 leden. 

Verwachting uitgekomen

"Ik had de verwachting dat het moest gaan lukken en dat is ook uitgekomen. Een goede belegging. Als je het leuk vindt, straal je dat ook uit en dat vertaalt zich terug in groei en omzet.

De investering was iets hoger dan ik verwacht had, maar misschien had dat ook te maken met mijn persoon. Ik wilde meteen dat het er ‘heel goed’ uitzag."


Deel van de economie zijn

"Mensen blij en voldaan de deur uit zien gaan, vrouwen helpen om op de juiste manier te laten bewegen, contact met de leden, zelf sportief bezig te zijn. Je beweegt elke dag en daar word ik blij van. Het besef dat je, als ondernemer, deel uitmaakt van de economie van Schagen en de vrijheid die je daarbij hebt."

Ook zin gekregen?

Je staat altijd 'aan'

Over de mindere punten van zelfstandig ondernemerschap zegt Nathalie: "Over het leidinggevende aspect heb ik van tevoren niet zo nagedacht. Ik begon met 2 trainsters (vriendinnen van mij) en dat ging heel makkelijk. Met groei en meer personeel wordt het leidinggeven steeds belangrijker en niet altijd even makkelijk.

Ook kun je je wat alleen voelen. Je hebt wel je collega franchiseneemsters waar je mee kunt sparren maar de intensiteit van het dagelijks werken met collega’s is anders. In principe sta je alleen voor de groep. 

Je collega’s/medewerksters zie je meestal niet dagelijks. Nu woon ik sinds 4 jaar boven de sportschool dus dat is gelukkig veranderd. Daarnaast kun je vrijheid ervaren als onderneemster maar je hebt de eindverantwoordelijkheid en staat dus ook altijd ‘aan’."

Aan vrouwen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het openen van een eigen sportclub zegt Nathalie: "Als je sportief bent en gelooft in wat je doet, dan moet het een succes worden. Ik was nooit voor mezelf begonnen als het geen franchise was geweest.

In 2013 heb ik de prijs van startende ondernemer gewonnen (via de ondernemers vereniging). Dit heeft mij een enorme boost gegeven. Dus zorg dat je zichtbaar bent!"

Kwaliteit waarborgen

Over haar rol in de Fit4lady organisatie: "Ik heb een hele actieve rol binnen Fit4lady zoals deelname aan werkgroepen en aanwezigheid tijdens de marketing overleggen. Ook ben ik altijd heel kritisch zodat de kwaliteit van het concept gewaarborgd blijft."

Hebben we je geprikkeld?

Loop je ook met het idee om een eigen sportclub te beginnen? Is het je droom om van je hobby je werk te maken en een eigen sportschool te leiden? Kom in contact met ons en laat Fit4lady je helpen je droom te verwezenlijken!

Ja, vertel mij meer
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*