Voorkom deze beginners'fouten' met sporten

Fit4lady helpt je op proef!

Als je voor het eerst begint met sporten, is de kans groot dat je dezelfde beginnersfouten maakt als velen anderen. Je begint vaak super gemotiveerd en fanatiek, maar helaas zakt de moed al snel in je schoenen omdat je verkeerd bent begonnen. 

Wil jij een goede start maken en je fitter en energieker voelen? Zorg er dan voor dat je niet in deze valkuilen trapt!

  1. Geen plan hebben Begin niet zomaar zonder plan. Maak een afspraak bij een goede sportschool en vertel de sportcoach precies wat je wilt bereiken. Bespreek je interesses en eventuele blessures. Werk samen met de sportcoach aan een realistisch plan en evalueer dit regelmatig, bijvoorbeeld elke maand of iedere drie maanden.

  2. Denken in ‘moeten!’ Het gevoel hebben dat je ‘moet’ sporten, ‘moet’ de auto laten staan, ‘moet’ 10.000 stappen zetten, maakt het allemaal verplicht, waardoor je motivatie snel afneemt. Visualiseer je doel en bedenk wat het voor jou betekent als je dat doel bereikt. Koppel leuke, blije gevoelens aan sporten, zodat het plezierig wordt. Vind iets waar je plezier aan beleeft en zoek een sportschool waar jij je thuis en prettig voelt.

  3. Te zwaar en te veel trainen Te vaak en te intensief trainen zonder voldoende hersteltijd kan leiden tot blessures. Begin op een niveau dat goed te doen is, en bespreek je trainingsintensiteit met je sportcoach. Gebruik bijvoorbeeld toestellen op luchtdruk om de kans op blessures te verkleinen.

  4. Te snel resultaat verwachten Begrijp dat veranderingen tijd nodig hebben. Geef niet op als resultaten niet meteen zichtbaar zijn. Blijf trainen, word steeds fitter en krachtiger. Resultaat motiveert, dus houd vol!

  5. Niet volhouden Heb je een tegenvaller gehad? Pak het zo snel mogelijk weer op. Hoe langer het duurt voordat je weer begint, hoe meer energie het kost om de draad weer op te pakken. Houd je regelmaat vast en vraag om hulp bij je sportcoach!

  6. Kies de juiste sportschool! Kies als beginner voor een sportschool met begeleiding en een prettige sfeer. Goede begeleiding motiveert en zorgt voor sneller resultaat. Een sportschool waar je je veilig voelt, is goud waard. Betaal iets meer en krijg veel terug in sportplezier en persoonlijke resultaten!

Wil je weten waar je Fit4lady vindt?
Oplossing: Ga aan de slag met een Sportcoach!

Conclusie

Maak niet dezelfde fouten als andere beginnende sporters en ga aan de slag met een sportcoach van Fit4lady.

Bij Fit4lady vinden we jouw resultaat belangrijk! Daarom maken we gebruik van krachttrainingstoestellen om je grote spiergroepen snel en efficiënt te trainen. 

Wil je het een keer proberen? Geef je dan op voor een gratis proefles. Je bent van harte welkom! Volg ons ook op sociale media om op de hoogte te blijven en meer leuke oefeningen te leren!

Ja, ik probeer het graag zonder verplichting!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*