Voor de chocolade liefhebber! Geniet ervan, ‘t is nog gezond ook.
Deze brownie bestaat uit gezonde ingrediënten en smaakt heerlijk zoet. Geen suiker geen zuivel. Als je van chocolade houdt is het een heerlijk recept.
Ingrediënten:
• 250 gram geweekte dadels, deels kun je deze vervangen door druiven (zonder pit)
• 100 gram amandelmeel.
• 75 gram cacao
• 100 gram geraspte rauwe courgette of wortel
• (optie)1 geraspte kleine appel
• 2 eieren
• 100 gram kokosolie
• 50 ml water
• snufje zout
• 2 tl wijnsteenbakpoeder
Door met groente te werken word de brownie lekker sponzig zonder dat je de smaak van de groente proeft.
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Smelt de kokosolie in een pannetje, laag vuur!
• Doe de dadels/druiven, kokosolie en eieren in de keukenmachine of blender en en hak deze totdat het helemaal gemengd is.
• Voeg water, het amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe
• Giet het beslag in een kom en roer de geraspte groente (en appel) hier doorheen
• Vet een ovenschaal of springvorm in met olie en bekleed deze met bakpapier
• Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig
• Zet de brownie 30 minuten in de oven
Wanneer deze klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je ‘m eruit en laat je de brownie volledig afkoelen
Serveer met een beetje slagroom en laat je gasten raden welke groente er is verwerkt in jouw brownie!