Die apparaten vond ik altijd iets treurigs hebben.

In het dagelijks leven is zij trainer, coach, therapeut en coördinator van Inloophuis Pisa in Hoorn. Zij heeft dus veel met ziek en zeer te maken en begeleidt mensen bij het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen, met verlies en rouw. Een boeiend gesprek volgt.

wiek luza juli 2016

“Ik geniet van elke dag, vier het leven zo veel als mogelijk. Ik zie elke dag dat het leven broos en grillig is en dat de mooie dag van vandaag morgen helemaal anders kan zijn. Ik geloof dan ook dat het om vandaag gaat en dat je van elke dag iets moois moet zien te maken”.

Pas op mijn 60e ben ik gaan trainen. Omdat er iets moest gebeuren, maar met frisse tegenzin. Heb het trainen met apparaten altijd iets treurigs gevonden.

Het enige wat ik tot dusver echt leuk heb gevonden is Zumba, omdat ik daarbij op muziek kan bewegen. Dat maakt me vrolijk en blij.

Ik ben behoorlijk mateloos en heb wel enige structuur nodig bij het trainen. Nu ik iets ouder wordt moet ik er ook meer voor doen om een beetje gewicht te verliezen en in vorm te blijven. Ik had onlangs een doel:  ik wilde mijn galajurkje bij een benefietdiner fatsoenlijk kunnen dragen en me daar mooi in voelen. Dus moest er iets gebeuren. Want dat is ook mijn motto: “als je iets wilt dan moet je er ook daadwerkelijk voor gaan”

Na een paar maanden sporten moet ik het echt toegeven, ik ben iets lichter, strakker en voel me sterker.

Het trainen haalt me ook uit mijn hoofd. Ik help mensen in contact te komen met hun innerlijke kracht, ook bij ongeneeslijk ziek zijn. Mijn werk is soms heftig en verdrietig. Door het trainen maak ik contact met mijn lijf en mijn eigen levenskracht. Lichaam en geest komen zo weer meer in balans. Dat is belangrijk voor me.

Wat ik andere vrouwen wil meegeven is: neem het leven en je lijf niet voor vanzelfsprekend. Koester je gezondheid, je geliefden, je rijkdom en je vrijheid. Besteed je tijd aan wat wezenlijk belangrijk voor jou is en geniet van vandaag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
  • __cfduid

We volgen geanonimiseerde gebruikersinformatie om onze website te verbeteren.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

We gebruiken Google Tag Manager om geanomiseerd ons verkeer te volgen en om AB te helpen nieuwe functies te testen.

Decline all Services
Accept all Services