Train de trainsters

Trainster bij Fit4lady word je niet zo maar. Voordat je zelfstandig les mag geven, doorloop je een opleiding bij de Fit4lady Academy. Een interne opleiding waarin nieuwe trainsters de basis leren voor het trainen in het circuit en het coachen van de sporters.

Anneliek Spakman is naast trainster bij Fit4lady in Heemstede en in Hoorn, de hoofddocent van de Academy : “Met inmiddels 14 clubs door het hele land, is het belangrijk dat in elke club dezelfde werkwijze wordt gehanteerd. Net als dat je overal hetzelfde logo ziet bijvoorbeeld. Stel je bent op vakantie en je gaat sporten bij een club in de buurt van je vakantieadres, dan moet je zo binnen kunnen stappen en aan de slag kunnen gaan”.

De trainsters krijgen van Anneliek een handboek, komen acht keer naar de Academy en lopen stage op de eigen club. “Het mooie is dat je ze elke week ziet groeien in hun rol als coach. Ze luisteren naar wat je hen vertelt en zijn leergierig. En dat zie je direct terug.”

Sinds kort wordt Anneliek bijgestaan door Françoise (tevens trainster in Heemstede). Samen zijn ze net gestart met een nieuwe opzet van de opleiding. “Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen, dat doen de clubs en leden zelf immers ook. Al blijft de basis altijd gelijk. Het overbrengen van mijn eigen kennis en ervaring op nieuwe collega’s is het leukste dat er is!”

GRATIS PROEFLES?

Voor een proefles nemen we ongeveer een uur de tijd. Een reguliere training, als je lid geworden bent, kost je ongeveer 30 minuten. Maar vanwege onze begeleiding en unieke methode is dit half uurtje effectiever besteed dan ooit!

Zomeractie

Top