Sporten na kanker

Eind 2012 werd bij Suus borstkanker geconstateerd. Een op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Het is een van de meestvoorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het is een kwaadaardige tumor die op alle plaatsen in de borst kan ontstaan. Suus (52 jaar) was er gelukkig op tijd bij.Suus Wolters_Fit4lady Hoorn

Ik dacht alleen aan dat haar

“Ik had net 42 cm van mijn haar laten afknippen en gedoneerd aan de Stichting Haarwensen. Toen de arts vertelde dat de tumor kwaadaardig was en dat ik voor bestralingen en chemo’s met daarna hormoonbehandeling moest gaan, kwam de boodschap niet helemaal bij mij binnen. Ik dacht alleen maar aan dat haar en was blij dat ik dat er al af had.”

Sporten was niet meer vanzelfsprekend

Suus trainde bij Fit4lady, maar kon het tijdens de behandelingen niet meer volhouden. Na een ziekteproces van bijna een jaar kwam ze na revalidatie weer bij Fit4lady. “Ik wilde weer fit worden, gezond blijven en sterker worden. Het was echter niet helemaal vanzelfsprekend dat ik mijn routine bij Fit4lady kon oppakken. Door de bestralingsschade kon ik niet meer op alle apparaten trainen.”

Trainen op mijn eigen tempo

“De trainsters pakten het prima op en gaven mij alternatieven. Na een paar maanden kreeg ik toch meer kracht en ruimte in het littekenweefsel om een stapje verder te gaan. Daarbij kreeg ik motivatie en persoonlijke begeleiding. De eerste stappen waren gezet en het gaat nu heel goed. Ik kan het circuit prima volhouden en doe sommige apparaten op mijn eigen manier. Maar het feit dat ik weer beweeg en dat ik mij sterker voel is onbetaalbaar. De kracht daarvan zit ‘m vooral mentaal. Ik kan veel meer aan dan ik ooit had gedacht en ben daardoor niet meer bang voor een mogelijke terugkeer van de tumoren.”

– Suus, Fit4lady Hoorn

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
  • __cfduid

We volgen geanonimiseerde gebruikersinformatie om onze website te verbeteren.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

We gebruiken Google Tag Manager om geanomiseerd ons verkeer te volgen en om AB te helpen nieuwe functies te testen.

Decline all Services
Accept all Services