Dit heb je nodig:
Zo maak je de Stroganoff:
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut, tot het aroma vrijkomt.
Voeg de champignons en rode paprika toe. Bak ze tot de champignons zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten, ongeveer 5-7 minuten.
Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en gedroogde tijm toe. Roer goed door zodat de smaken zich vermengen.
Giet de groentebouillon in de pan en roer goed. Laat het mengsel sudderen gedurende ongeveer 5 minuten, zodat de saus iets indikt.
Zet het vuur laag en voeg de Griekse yoghurt toe. Roer voorzichtig door tot de yoghurt volledig is opgenomen in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de stroganoff nog 2-3 minuten sudderen tot alles goed is verwarmd.
Serveer de champignon-stroganoff over gekookte zilvervliesrijst, quinoa of volkoren pasta. Garneer met verse peterselie indien gewenst.
Dit recept voor gezonde champignon-stroganoff biedt een heerlijke, voedzame maaltijd die rijk is aan vezels en smaak. Geniet ervan!
Deze Stroganoff is een echte hit!