Vegetarische stroganoff voor 3 personen

Benodigdheden

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • blikje tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • Half potje zilveruitjes
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 50 ml whisky (optioneel)
  • 2 theelepels gerookte-paprikapoeder
  • 2 scheppen dikke yoghurt of plantaardige room

Zo maak je het

  • Maak de paddenstoelen schoon en scheur de grotere in stukjes. Pel de rode ui en knoflook, en snijd ze in dunne ringen en plakjes. Pluk en snipper de peterselieblaadjes, en snijd de steeltjes fijn.
  • Zet een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag met de paddenstoelen en rode ui op hoog vuur, schud de pan om ze uit te spreiden en bak ze 5 minuten terwijl je regelmatig roert (hierdoor komt de nootachtige smaak goed los). Sprenkel er 1 eetlepel olie over en doe de knoflook, tomatenpuree, zilveruitjes, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij.
  • Schenk na 3 minuten de whisky in de pan (optioneel)
  • Voeg een halve theelepel paprikapoeder, de room of yoghurt en peterselie toe, en meng alles goed.
  • Giet er een scheutje kokend water bij om het paddenstoelenmengsel een mooie saus en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  • Verdeel de stroganoff over de borden, garneer met wat peterselie en een snufje paprikapoeder en geef er rijst bij of een salade.

Eet smakelijk!