Hieronder het basisrecept voor overnight oats. Snel gemaakt en veel variatie mogelijk. Echt het proberen waard!

Dit heb je nodig

  • 30/40 gram havermoutvlokken
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl kaneel (of rauwe cacaopoeder)
  • 200 ml kokosmelk
  • Vers fruit in stukjes

Zo maak je het

  1. Doe de haver, de rozijnen en het kaneelpoeder in een kom of glas en meng het goed met een lepel.
  2. Schenk de kokosmelk erbij en meng weer goed.
  3. Zet het in de koelkast voordat je gaat slapen.
  4. De volgende ochtend ren je verheugd van je bedje naar je ijskast om daar je lekkere dikke, vochtige smurrie uit te halen. Roer nog even door!
  5. Maak af met wat vers fruit in blokjes.

Smullen! Wedden dat dit ontbijt vaker op het menu zal staan? En als je ‘m te dik vindt, doe je er de volgende keer wat meer kokosmelk bij. Vind je ‘m te vochtig? Dan doe je er wat minder kokosmelk bij. Gewoon doen wat jij het lekkerst vindt: er zijn geen regels!

Variatietips

  • Vervang een klein beetje kokosmelk door een eetlepel magere kwark of Griekse yoghurt. Daar worden je overnight oaties lekker romig van.
  • Voeg eens goji-bessen toe aan je mix voor een extra gezonde boost.
  • Gebruik als toppings ook eens cacao nibs, noten, granola of geraspte kokos.

Met andere woorden… Oneindige variatie is mogelijk! GENIET ERVAN.

Dit recept komt uit het E-Power programma van Kim Visser.