Gezonde nasi

Je hebt nodig:

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus (kies voor een zoute variant met minder toegevoegd suiker)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 theelepel kurkuma (optioneel, voor kleur)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse lente-uitjes en sesamzaadjes ter garnering
  • Evt. gebakken ei als topping

Zo maak je de nasi:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.

  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.

  3. Voeg de geraspte wortel, blokjes paprika en courgette toe aan de pan. Roerbak de groenten gedurende 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn maar nog steeds knapperig.

  4. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de groenten en roerbak gedurende 3-5 minuten, tot de bloemkoolrijst gaar is maar nog steeds een beetje stevig.

  5. Meng de sojasaus, sesamolie, geraspte gember en kurkuma (indien gebruikt) in een kom.

  6. Giet het sausmengsel over de groenten en bloemkoolrijst. Roer goed door zodat alles goed is gemengd.

  7. Breng op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur.

  8. Garneer de gezonde nasi met verse lente-uitjes en sesamzaadjes.

Serveer deze gezonde groenten nasi als een voedzame en smakelijke maaltijd. Honger: bak dan een spiegeleitje en gebruik deze als topping. Het is een lichtere variant van de traditionele nasi en boordevol voedingsstoffen. Geniet ervan!

Comfort food zonder schuldgevoel
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*