Een koolhydraatarm gerecht dat smaakt als echte nasi. Voor 3 personen.

Benodigdheden

  • 400 gram bloemkoolrijst (kant en klaar of zelf gehakt in de keukenmachine.
  • 3 eieren
  • 2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram kipstukjes vegetarisch of kip of tofureepjes
  • 400 gram chinese roerbakmix of een bamipakket
  • 1 theelepel komijn, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma en 2 theelepels koriander (of twee eetlepels kant en klaar nasikruiden), peper en zout
  • soyasaus
  • 2 bosuien
  • Kroepoek
  • Eventueel satesaus en sambal

Zo maak je het

Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg komijn en een scheut soyasaus toe. Voeg de kip of tofu toe en bak deze mee tot deze bijna gaar is. Schep dan de roerbakgroenten erdoor en de bloemkoolrijst.

Voeg een snufje peper en zout toe.

Roer goed door.

Bak de eieren naar smaak tot een spiegelei of omelet.

Serveer de bloemkoolnasi met een ei, kroepoek en garneer met bosui en rode peper of sambal.