Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 2 kippendijen
- ½ eetlepel Ras el Hanout (Jonnie Boer)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 knoflookteen, geperst
Optioneel:
½ citroen, in schijfjes
Basis tomaten-groentensaus
Dit heb je nodig voor 4 porties:
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 300 g kipgehakt
- 1 fles (690 g) tomatenpassata
- 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
- 2 theelepels sambal
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden of 1 zakje Kruidenmix macaroni spaghetti (Verstegen)
- 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 1 bakje (15 g) verse basilicum
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Meng de Ras el Hanout met de knoflook en olijfolie en wrijf daar de kip mee in. Duw met een lepeltje ook wat kruidenmengsel dat onder het velletje.
- Leg de citroen erbij in de ovenschaal en bak de kip in de oven in 40 minuten gaar.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
- Maak ondertussen de basis tomaten-groentesaus.
- Verhit in een koekenpan olijfolie en bak hierin de knoflook 1 minuut op halfhoog vuur. Voeg vervolgens het gehakt toe, bestrooi met zout en peper en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en bak 2 minuten mee. Daarna voeg je de tomatenpassata, sambal en de champignons toe. Laat op laag vuur 4 minuten zachtjes koken.
- Voeg als laatste de verse basilicumblaadjes toe. Verdeel de saus over 4 porties. Serveer 1 portie bij de kippendijen.
Meer recepten? Volg de Kickstart actie