Marokkaanse kip - koolhydraatarm recept van de Foodsisters

Sporten met de weekmenu's van de Foodsisters

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kippendijen
  • ½ eetlepel Ras el Hanout (Jonnie Boer)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 knoflookteen, geperst

Optioneel:

½ citroen, in schijfjes


Basis tomaten-groentensaus

Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 g kipgehakt
  • 1 fles (690 g) tomatenpassata
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden of 1 zakje Kruidenmix macaroni spaghetti (Verstegen)
  • 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 1 bakje (15 g) verse basilicum
  • Peper en zout


Zo maak je het:

  • Meng de Ras el Hanout met de knoflook en olijfolie en wrijf daar de kip mee in. Duw met een lepeltje ook wat kruidenmengsel dat onder het velletje.
  • Leg de citroen erbij in de ovenschaal en bak de kip in de oven in 40 minuten gaar.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
  • Maak ondertussen de basis tomaten-groentesaus.
  • Verhit in een koekenpan olijfolie en bak hierin de knoflook 1 minuut op halfhoog vuur. Voeg vervolgens het gehakt toe, bestrooi met zout en peper en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en bak 2 minuten mee. Daarna voeg je de tomatenpassata, sambal en de champignons toe. Laat op laag vuur 4 minuten zachtjes koken.
  • Voeg als laatste de verse basilicumblaadjes toe. Verdeel de saus over 4 porties. Serveer 1 portie bij de kippendijen.
Meer recepten? Volg de Kickstart actie
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*