Lijnzaadcrackers met rozemarijn
Goede vervanging voor brood en vol Omega!
Benodigdheden
- 150 gram gebroken lijnzaad
- 30 gram sesamzaad
- 60 gram zonnebloempitten
- 60 gram pompoenpitten
- 200 ml water
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- 1 theelepel rozemarijn
Bereiding
- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom.
- Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier (tip: leg er een vel bakpapier bovenop en rol vervolgens met een deegroller uit tot een gelijkmatige laag).
- De laag mag niet dikker zijn dan 3-4 millimeter.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in crackerformaat.
- Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier af (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai ze om.
- Bak de crackers nogmaals 25 minuten op 180 graden. Blijf er de laatste 10 minuten even bij om in de gaten te houden of ze niet te donker worden.
- Laat de crackers op een rooster afkoelen.
Smullen maar!