Goede vervanging voor brood en vol Omega!

Benodigdheden

  • 150 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram sesamzaad
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram pompoenpitten
  • 200 ml water
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 1 theelepel rozemarijn

Bereiding

  1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom.
  2. Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier (tip: leg er een vel bakpapier bovenop en rol vervolgens met een deegroller uit tot een gelijkmatige laag).
  5. De laag mag niet dikker zijn dan 3-4 millimeter.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in crackerformaat.
  8. Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier af (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai ze om.
  9. Bak de crackers nogmaals 25 minuten op 180 graden. Blijf er de laatste 10 minuten even bij om in de gaten te houden of ze niet te donker worden.
  10. Laat de crackers op een rooster afkoelen.

Smullen maar!