Groene zomersoep

Benodigdheden
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 2 el olie
- 1 courgette
- 150 g gepelde tuinbonen
- 100 g sperziebonen
- 100 g broccoli/bloemkool/wortel(wat er in de koelkast ligt)
- 1,5 l groentebouillon
- 100 g groene asperge (geschild)
- Citroenrasp (biologisch)
- 2 el citroensap
- 4 takjes verse bladpeterselie
- Gemengde peper
- Provençaalse kruiden
- Evt. Parmezaanse kaas als garnering
Bereiding
- Snijd de uien en de knoflook fijn, hak de bleekselderij in dunne stukken.
- Bak de uien met de knoflook en de bleekselderij in de soeppan en bak dit 5 minuten op laag vuur.
- Snijd de courgette in blokjes en voeg de courgette samen met de sperziebonen en broccoli/bloemkool/worteltjes toe aan de uien.
- Zet het vuur iets hoger en bak dit 3 min.
- Giet de groentenbouillon en Provençaalse kruiden in de soeppan en roer dit goed door.
- Voeg de tuinboontjes toe.
- Gril ondertussen de asperge op de grillplaat.
- Meng de geraspte schil en het sap van de citroen door de soep en breng het verder op smaak met zout en peper.
- Hak de blaadjes van de peterselie grof en garneer de soep hiermee samen met de asperges.
- Rasp de Parmezaanse kaas en serveer het bij de soep.
Gezond genieten maar!