Groene zomersoep

Benodigdheden

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 el olie
  • 1 courgette
  • 150 g gepelde tuinbonen
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g broccoli/bloemkool/wortel(wat er in de koelkast ligt)
  • 1,5 l groentebouillon
  • 100 g groene asperge (geschild)
  • Citroenrasp (biologisch)
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • Gemengde peper
  • Provençaalse kruiden
  • Evt. Parmezaanse kaas als garnering

Bereiding

  1. Snijd de uien en de knoflook fijn, hak de bleekselderij in dunne stukken.
  2. Bak de uien met de knoflook en de bleekselderij in de soeppan en bak dit 5 minuten op laag vuur.
  3. Snijd de courgette in blokjes en voeg de courgette samen met de sperziebonen en broccoli/bloemkool/worteltjes toe aan de uien.
  4. Zet het vuur iets hoger en bak dit 3 min.
  5. Giet de groentenbouillon en Provençaalse kruiden in de soeppan en roer dit goed door.
  6. Voeg de tuinboontjes toe.
  7. Gril ondertussen de asperge op de grillplaat.
  8. Meng de geraspte schil en het sap van de citroen door de soep en breng het verder op smaak met zout en peper.
  9. Hak de blaadjes van de peterselie grof en garneer de soep hiermee samen met de asperges.
  10. Rasp de Parmezaanse kaas en serveer het bij de soep.

Gezond genieten maar!

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!