Kwarktaart met aardbeien en kokos
Benodigdheden
Voor de bodem
- 60 gram amandelmeel
- 20 gram kokosolie, extra virgine
- 3 el honing
- 50 gram hazelnoten, grof gemalen (blender)
- 100 gram Medjoul dadels, ontpit
- 1 tl kaneel
Voor de vulling
- 2 gram agar agar (bindmiddel)
- 200 gram magere kwark
- 200 gram aardbeien + extra voor garnering
- 100 gram blauwe bessen + extra voor garnering
- 2 el gemalen kokos
- 3 el honing
- 1 handje frambozen
- 1 takje rode bessen
Bereiding
Bodem
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bakvorm (Ø 24 cm) met bakpapier.
- Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een stevig geheel. Doe dit in de bakvorm en druk dit stevig aan.
- Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Vulling
- Doe de kwark, aardbeien, blauwe bessen, kokos en honing in de blender en mix het geheel glad. Verwarm dit mengsel in een pannetje .
- Strooi beetje bij beetje de agar agar door het kwarkmengsel en blijf roeren! (anders krijg je klonten).
- Maak goed warm maar laat de kwark niet koken (de agar agar wordt namelijk pas actief als het boven de 40 graden is opgewarmd en stolt bij afkoelen).
- Haal de mix van het vuur en blijf nog even goed doorroeren.
- Wordt de mix wat dikker dan giet je het op de afgekoelde taartbodem.
- Zet de taart voor minimaal 2 uur, liefst een nacht, in de koelkast tot de vulling mooi stijf geworden is.
- Versier met aardbeien, blauwe bessen, frambozen, aalbessen.
Smullen maar!