Benodigdheden

Voor de bodem

  • 60 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosolie, extra virgine
  • 3 el honing
  • 50 gram hazelnoten, grof gemalen (blender)
  • 100 gram Medjoul dadels, ontpit
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling

  • 2 gram agar agar (bindmiddel)
  • 200 gram magere kwark
  • 200 gram aardbeien + extra voor garnering
  • 100 gram blauwe bessen + extra voor garnering
  • 2 el gemalen kokos
  • 3 el honing
  • 1 handje frambozen
  • 1 takje rode bessen

Bereiding

Bodem

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bakvorm (Ø 24 cm) met bakpapier.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een stevig geheel. Doe dit in de bakvorm en druk dit stevig aan.
  3. Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Vulling

  1. Doe de kwark, aardbeien, blauwe bessen, kokos en honing in de blender en mix het geheel glad. Verwarm dit mengsel in een pannetje .
  2. Strooi beetje bij beetje de agar agar door het kwarkmengsel en blijf roeren! (anders krijg je klonten).
  3. Maak goed warm maar laat de kwark niet koken (de agar agar wordt namelijk pas actief als het boven de 40 graden is opgewarmd en stolt bij afkoelen).
  4. Haal de mix van het vuur en blijf nog even goed doorroeren.
  5. Wordt de mix wat dikker dan giet je het op de afgekoelde taartbodem.
  6. Zet de taart voor minimaal 2 uur, liefst een nacht, in de koelkast tot de vulling mooi stijf geworden is.
  7. Versier met aardbeien, blauwe bessen, frambozen, aalbessen.

Smullen maar!