Deze taart is een succesnummer en super makkelijk te maken.

Voor 3 personen.

Benodigdheden:

  • Springvorm
  • Olie, peper en zout
  • 300 g kipfilet of vegetarische kip in kleine stukjes
  • 3 eetlepels sojasaus + een beetje om te serveren
  • 400 g Oosterse wokgroenten of een bamipakket
  • 8 vellen filodeeg of yufkavellen (Turkse supermarkt)
  • 1 handje cashewnoten
  • 3 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 eetlepel sojasaus. Bak de kip kort en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 eetlepel sojasaus. Wok een paar minuten.

Neem de springvorm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg de andere vellen eromheen en houd een stuk vel achter om later de taart af te dekken.

Schep het groenten-kipmengsel in de springvorm. Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.

Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus en wat peper los, giet over de vulling.

Leg het overgebleven deegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is. Bestrijk de bovenkant licht met olie.

Zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin. Als het te hard gaat, kun je desnoods de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

Haal de loempiataart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus, eventueel wat rijst of komkommersalade.

VARIATIETIP

Je kunt overgebleven groenten gebruiken.