Glutenvrij brood
Dit recept is voor ongeveer 10 plakken glutenvrij brood.
Benodigheden
- 5 eieren
- ½ el citroensap
- 60 ml gesmolten kokosolie
- 50 gr havermeel
- 60 gr amandelmeel
- 3 el gebroken lijnzaad
- 1 tl baksoda
- 1 snuf zout
- 3 eetlepels pompoenpitten + extra voor eroverheen
- 3 eetlepels zonnebloempitten+ extra voor eroverheen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de eieren, citroensap en de afgekoelde gesmolten kokosolie in een kom.
- Roer in een ander kom de rest van de ingrediënten door elkaar en meng het vervolgens met het eimengsel.
- Doe het beslag in een beklede bakvorm en bekleed het met wat zaden en pitten.
- Bak het brood in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Check even met een satéprikker of het brood gaar is door deze in het brood te steken.
Eet smakelijk!