Feestelijke recepten
Heb je zin in een paar feestelijke recepten? We hebben hier een aantal feestelijke recepten voor je op een rijtje gezet die je in je gezonde leefstijl houden.
Heel veel plezier bij het bereiden en geniet er van!
Team Fit4lady

Amuse van (kip), avocado en pistache
Serveer deze amuse in een eierdopje of een amuse lepel een klein glaasje kan natuulijk ook
Wat heb je nodig?
• 50 gram gerookte kipfilet (mag ook vega)
• Halve avocado
• 1 eetlepel magere kwark
• handje gepelde pistachenootjes
• 1 kneep citroensap
• Peper/zout
Hoe maak je het?
- Maal de pistache nootjes fijn.
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes en de avocado in kleine blokjes. Doe dit in een kommetje.
- Meng het voorzichtig met de pistache nootjes (bewaar een aantal nootjes voor de garnering), de kwark, citroensap, peper en zout.
- Schep het mengsel in een eierdopje of op de amuselepel strooi er wat nootjes overheen.
- Serveer dit feestelijk!
Rosbief rolletjes
Wat heb je nodig?
• 4 dunne rosbieflapjes
• 4 wortels (of koop geraspte wortels)
• 1 bosui
• 3 eetlepels gehakte cashewnoten
• 1 tot 3 eetlepels sojasaus Kikoman groene dop
• 2 teentjes knoflook
• kookdraad
Hoe maak je het?
- Rasp de wortels met een grove rasp.
- Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en bak de wortel met de geperste knoflook om en om voor 1 minuut. Haal het uit de pan en doe het in een kom.
- Snijd de bosui fijn en hak de cashewnoten fijn en voeg beide toe aan aan het wortel mengsel.
- Breng dit mengsel nog wat meer op smaak met 1 eetlepel sojasaus.
- Bestrooi de rosbieflapjes met peper en zout.
- Verdeel het wortel mengsel over de lapjes en rol ze op en bind ze vast met kookdraad.
- Verwarm weer een lepel olie in de pan en bak de rolletjes om en om in max 5 minuten goud bruin.
- Haal ze uit de pan en serveer ze met wat gehakte noten en evt wat sojasaus.
*lekker om te serveren met een groene salade.
Gezonde appelbeignets voor oudjaarsavond
Wat heb je nodig?
• 3 appels
• 1 eetl. gemalen kaneel
• 150 gram speltbloem (amandelmeel is ook lekker)
• 1 theelepel met bakpoeder
• 1 kleine banaan
• 1 ei
• 1 mespuntje vanille
• Snuf zout
• 80 ml bruisend water
• kokosolie, om in te bakken
Hoe maak je het?
- Boor de klokhuizen uit de appels en schil de appels. Snijd ze in 4 gelijke plakken.
- Bestuif de appel plakken in met kaneel.
- Maak in een ruime kom het beslag van de speltbloem, bakpoeder, geprakte banaan, ei, vanille, snufje zout en het bruisende water. Roer dit stevig door elkaar.
- Verwarm ondertussen een laagje kokosolie in de koekenpan. Haal de appelplakken een voor een door het beslag en bak ze direct aan beide kanten goudbruin in de pan (max twee tegelijk bakken).
- Haal ze uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje laat het overtollige vet eruit lekken.
- Bak de appelbeignets op de avond zelf nog even af in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Veel plezier en Bon Appetit!