Courgette spaghetti met avocado en zalm

Voor 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 1 avocado
  • 4 el plantaardige room
  • Sap van 1/2 limoen
  • 100 gr gerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
  • Olie om in te bakken

Keukengerei

  • Spiraalsnijder
  • Wokpan

Bereiding

  1. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  2. Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
  3. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn.
  4. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
  5. Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan.
  6. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee.
  7. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
  8. Snij de zalmfilet in stukken.
  9. Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat kaas.

Smullen maar!

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!