Courgette spaghetti met avocado en zalm
Voor 2 personen
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 handjes rucola
- 1 avocado
- 4 el plantaardige room
- Sap van 1/2 limoen
- 100 gr gerookte zalmfilet
- Parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Olie om in te bakken
Keukengerei
- Spiraalsnijder
- Wokpan
Bereiding
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn.
- Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan.
- Pers de knoflook erbij uit en bak even mee.
- Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
- Snij de zalmfilet in stukken.
- Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat kaas.
Smullen maar!