Courgette met Pesto en scampi
Dit is een fantastisch makkelijk recept met zelfgemaakte pesto van verse basilicum.
Benodigdheden
- 2 courgettes
- 2 bosjes verse basilicum
- 15 zongedroogde tomaten (in olie)
- 4 el. olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 15 scampi (ongeveer), gepeld en rauw
- Zout
- Peper
Bereiding
- Verwarm de olie in de pan
- Snijd de courgette in plakjes en bak en smoor in ongeveer 15 minuten (gaar)
- Maak ondertussen de pesto
- Doe de basilicum, knoflook en de tomaatjes in een blender
- Meng alles, in de blender, tot een pesto
- Maak het smeuïg met een scheut olijfolie
- Voeg de pesto bij de gare courgette
- Schep voorzichtig om
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de scampi bovenop de courgette
- Verwarm ongeveer 10 minuten tot de scampi mooi roze zijn (gaar)
Eet smakelijk met verse kruiden!
Inspiratie
- Je kunt de pesto ook bij tapas gebruiken
- Serveer met wat zilvervliesrijst of bloemkoolrijst (gebakken in wat olie)