Recept voor chiapudding


Nodig voor 1 portie:
* 30 gram chiazaad
* 150 gram magere yoghurt of plantaardige yoghurt zonder suiker
* 150 ml water
* 1 banaan
* handje pompoenzaad
* 2 tl kaneel

Zo maak je het:
* Doe de avond van tevoren het chiazaad en de yoghurt in een kom. Voeg het water er aan toe en 2 tl kaneel.
* Snijd 3 tot 4 plakjes van de banaan en houd deze apart. Wat citroensap zorgt ervoor dat de banaan niet verkleurt. Voeg de rest van de banaan in de kom.
* Meng het geheel in de kom met een staafmixer of blender.
* Schenk het mengsel in een mok en zet het in de koelkast.
* Ga ’s morgen snel naar de koelkast en garneer je pudding met wat pompoentjes (evt. geroosterd) en plakjes banaan. Strooi er nog wat los chiazaad over en geniet van dit suikervrije ontbijt.